Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Protest u Istanbulu zbog ubistva advokata

Turska policija je upotrebila vodene topove i suzavac kako bi rasterala demonstrante koji su se okupili na Trgu Taksim pošto je objavljeno da je poznati kurdski advokat i borac za ljudska prava Tahir Elči ubijen u Dijarbakiru.

Likvidirana Putinova političarka tokom seksualnog odnosa

Ruska političarka Oksana Bobrovskaja i njen suprug Nikita Bobrovski nastradali su prilikom eksplozije automobila. Njihova polugola tela pronađena su na zadnjem sedištu, zbog čega se pretpostavlja da su imali seksualni odnos u trenutku eksplozije.

Nedostaju notari na području 18 sudova

Srbija i godinu dana od uspostavljanja institucije javnog beležnika na području 18 osnovnih sudova nema notare, izjavio je predsednik Javnobeležničke komore Miodrag Đukanović navodeći da je glavni razlog za to neisplativost profesije u tim delovima zemlje.

Cene goriva u SAD najniže od 2008.

Cene benzina u SAD su ovog prazničnog vikenda na najnižem nivou od finansijske krize iz 2008. godine, uprkos porastu tenzija na Bliskom istoku i seriji terorističkih napada koji obično dovode do poskupljenja, piše Njujork tajms.

Ubijena četiri policajca u Egiptu

Naoružani napadači ubili su četiri pripadnika snaga bezbednosti u oružanom napadu u Sakari, predgrađu Kaira, izjavili su danas bezbednosni izvori.

U udesu poginula devojčica

Jedna devojčica je poginula, a dve osobe su teže povređene kada su se jutros, oko 8 časova, na putu Niš-Knjaževac direktno sudarili "jugo" i "polo".

Kome džihadisti prodaju naftu?

Deset miliona dolara nedeljno zarade džihadisti od nafte koju navodno prodaju turskim biznismenima. Rusi traže objašnjenje od zvanične Ankare.

Abaud planirao još napada

Vođa terorističkih napada u Parizu planirao je nakon pokolja napade na jevrejske ciljeve, škole i transportni sistem u Francuskoj, navode izvori upoznati s tokom istrage.