Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srpska privreda na ivici bankrotstva

Sa ukupnim neto gubitkom od 1,1 milijarde evra napravljenim u 2014. godini srpska privreda je na ivici bankrotstva, pokazalo je istraživanje Saveza računovođa i revizora Srbije (SRRS).

Svet za 40 godina izgubio trećinu obradivog zemljišta

Jedna trećina obradivog zemljišta na planeti je u proteklih 40 godina izgubljena zbog erozije tla ili zagađenja, a očuvanje obradivih površina je od presudnog značaja za ishranu rastuće populacije, pokazali su rezultati jednog istraživanja predstavljenog tokom svetske Konferencije o klimatskim promenama koja traje u Parizu.

Srbija dobija zeleni fond

Srbija će 2016. dobiti zeleni fond za finansiranje prioritetnih projekata zaštite životne sredine, najavila je državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović.

Torak: Osuda vandalizma na groblju

Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine najoštrije je danas osudio vandalski čin skrnavljenja i rušenja nadgrobnih spomenika na groblju u mestu Torak.

Članovi Mađarskog pokreta isključeni iz SVM

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) doneo je danas odluku o isključenju devet članova nevladine organizacije Mađarski pokret koji su sredinom novembra osnovali frakciju ovog pokreta unutar odborničke grupe SVM-a.

Apel vozačima zbog magle

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni u saobraćaju jer se, prema najavama Hidrometeorološkog zavoda očekuje magla u drugom delu noći i pred jutro.

Predrasude prema osobama sa invaliditetom

Pokrajinski ombudsman ocenio je, povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, da su u domaćem zakonodavstvu učinjene mnogobrojne pozitivne promene, ali one u praksi teku sporo, zbog čega osobe sa invaliditetom i dalje ne mogu ravnopravno i aktivno da učestvuju u društvenom životu.

Zaplenjen kokain vredan 70 miliona evra

Policija južnog italijanskog okruga Ređo Kalabrija saopštila je danas da je zaplenila 344 kilograma čistog kokaina procenjene vrednosti od oko 70 miliona evra.