Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sudovima kazna do 3.000 evra za kašnjenja

Zbog predugačkih sporova sudovi će ubuduće plaćati oštećenima naknadu za neimovinsku štetu u rasponu od 300 do 3.000 evra. Ovo predviđa novi Zakon o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, koji stupa na snagu 1. januara.

EPS: Spremni smo za zimu

Elektroenergetski sistem Srbije je spreman za predstojeću zimsku sezonu i stabilno snabdevanje strujom, a deponovane su i dovoljne količine potrebnih energenata, rečeno je danas Tanjugu u EPS-u i Privrednoj komori Srbije povodom početka hladnijeg vremena u Srbiji.

Napad na Miroslavu Milenović nije prijavljen policiji

Načelnik Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Beograd Dragan Kecman izjavio je danas da napad na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović nije zvanično prijavljen policiji i tužilaštvu, ali da je policija samoinicijativno reagovala na osnovu informacija u medijima.

Dinar miruje u ponedeljak

Dinar će u ponedeljak, 23. novembra, mirovati prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 120,67 dinara za jedan evro, saopšteno je iz Narodne banke Srbije (NBS).

Brisel pust, policija traga za teroristima sa "spremnom bombom"

U Briselu su danas drugi dan zaredom na snazi najviše mere bezbednosti uvedene nakon terorističkih napada u Parizu pre devet dana, pa su ulice belgijske prestonice uglavnom prazne, a policija traga za osumnjičenim napadačem iz Pariza Salahom Abdeslamom.

Očajni terorista iz Brisela kontaktira prijatelje preko Skajpa

Odbegli pripadnik Islamske države osumnjičen za učešće u terorističkim napadima u Parizu Salah Abdeslam se krije u Briselu i kontaktirao je prijatelje da mu pomognu da se vrati u Siriju, rekla su dvojica njegovih prijatelja američkoj medijskoj kući "Ej Bi Si Njuz".

AMSS: Pažljivo vozite zbog snega

Auto-moto savez Srbije apelovao je danas na vozače da, zbog snega koji je u toku noći padao, voze oprezno i prilagode vožnju uslovima na putu, uz korišćenje zimske opreme.