Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ubijen palestinski napadač na Zapadnoj obali

Jedan Palestinac ubijen je danas hicima izraelskih stražara kada je pokušao nožem da izbode čuvara privatne bezbednosne kompanije na kontrolnom punktu izmedju Zapadne obale i Izraela, saopštila je izraelska policija.

"Bugarska, Srbija i Rumunija spremne da zatvore granice"

Bugarska, Srbija i Rumunija spremne su da zatvore svoje granice, ukoliko to učine Nemačka i Austrija radi zaustavljanja priliva izbeglica, rekao je premijer Bugarske Bojko Borisov, posle sastanka sa premijerima Srbije i Rumunije, Aleksandrom Vučićem i Viktorom Pontom.

Zapaljena kuća za smeštaj izbeglica

Švedska policija saopštila je da je rano jutros u požaru u mestu Skiltuna nedaleko od Stokholma uništena kuća u koju je trebalo da budu smeštene izbeglice, te da se dve osobe vode kao nestale.

Košta i da se bankrotira

Prezaduženi građanin Hrvatske će, prema Zakonu o stečaju potrošača koji stupa na snagu 1. januara 2016. godine, moći da pokrene proces ličnog bankrota i za to će morati da plati 170 evra, kako bi o njegovom "materijalnom" životu idućih pet godina upravljao stečajni poverenik.

Norveškoj preti recesija?

S obzirom na to da cene nafte i dalje variraju oko 50 dolara za barel, privreda Norveške je u opasnosti od recesije, zbog koje bi ključne kamatne stope, ionako na rekordno niskom nivou, mogle pasti na nulu, ocenjuju ekonomisti norveške banke Svenska Handelsbanken iz Osla, a prenosi "Blumberg".

VIDEO: Najsnažniji uragan pogodio Meksiko

Uragan Patriša, pete kategorije, jedan od najmoćnijih do sada, pogodio je meksičku pacifičku obalu. Vetar snage i do 265 kilometara na sat rušio je drveće i prevrtao automobile.

DIPOS mora da dostavi imena zakupaca državnih vila

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti izdao je rešenje kojim Društvu za iznajmljivanje nekretnina u državnom vlasništvu (DIPOS) nalaže da u roku od pet dana listu "Politika" dostavi kompletan spisak zakupaca vila.

U Nemačkoj od danas oštriji uslovi za azil

Nemačka će od danas, nedelju dana ranije, primeniti zakon o pooštravanju uslova za dobijanje azila u zemlji, kako bi se suočila s talasom izbeglica, saopšteno je sinoć u Berlinu.

ID zarađuje do 50 miliona dolara mesečno od prodaje nafte

Islamska država sakupi do 50 milona dolara mesečno od prodaje nafte sa naftnih polja pod njenom kontrolom u Iraku i u Siriji i to je deo industrije koju vazdušni napadi međunarodne koalicije pod vođstvom SAD još nisu uspeli da onesposobe, procenjuju pripadnici iračke obaveštajne službe i američki zvaničnici.

Srbija će dobiti 896 specijalista

Medicinarima, stomatolozima i farmaceutima odobreno je u ovom roku 896 specijalizacija. To će za četiri do šest godina, koliko traju specijalizacije, biti značajno kadrovsko pojačanje za naše zdravstvo, jer je gotovo polovina specijalista pred penzijom.

MMF odobrio drugu reviziju aranžmana sa Srbijom

MMF odobrio je danas Srbiji drugu reviziju tekućeg stend-baj aranžmana iz predostrožnosti, čime joj je stavljeno na raspolaganje 531,8 miliona evra. Kako je saopštio MMF, srpske vlasti su potvrdile spremnost da sprovode program finansijske konsolidacije, utvrđen aranžmanom sa tom finansijskom institucijom.

RTS duguje 90 miliona evra

Vlada Srbije mora da pronađe rešenje za naplatu pretplate, jer je njena zakonska obaveza da omogući stabilno finansiranje javnog medijskog servisa, rekao je u četvrtak Dragan Bujošević, generalni direktor Radio-televizije Srbije, na javnoj raspravi o programskim sadržajima javnog servisa.