Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

ID zarađuje do 50 miliona dolara mesečno od prodaje nafte

Islamska država sakupi do 50 milona dolara mesečno od prodaje nafte sa naftnih polja pod njenom kontrolom u Iraku i u Siriji i to je deo industrije koju vazdušni napadi međunarodne koalicije pod vođstvom SAD još nisu uspeli da onesposobe, procenjuju pripadnici iračke obaveštajne službe i američki zvaničnici.

Srbija će dobiti 896 specijalista

Medicinarima, stomatolozima i farmaceutima odobreno je u ovom roku 896 specijalizacija. To će za četiri do šest godina, koliko traju specijalizacije, biti značajno kadrovsko pojačanje za naše zdravstvo, jer je gotovo polovina specijalista pred penzijom.

MMF odobrio drugu reviziju aranžmana sa Srbijom

MMF odobrio je danas Srbiji drugu reviziju tekućeg stend-baj aranžmana iz predostrožnosti, čime joj je stavljeno na raspolaganje 531,8 miliona evra. Kako je saopštio MMF, srpske vlasti su potvrdile spremnost da sprovode program finansijske konsolidacije, utvrđen aranžmanom sa tom finansijskom institucijom.

RTS duguje 90 miliona evra

Vlada Srbije mora da pronađe rešenje za naplatu pretplate, jer je njena zakonska obaveza da omogući stabilno finansiranje javnog medijskog servisa, rekao je u četvrtak Dragan Bujošević, generalni direktor Radio-televizije Srbije, na javnoj raspravi o programskim sadržajima javnog servisa.

Za upotrebu dronova sledi 60 dana zatvora

Novinama u nacrtima zakona o javnom redu i miru i zakona o javnom okupljanju predviđeno je da lokalne samouprave ubuduće određuju gde javni skup može biti održan, a da prekrašajno odgovaraju oni koji ugrožavaju tuđu bezednost, koristeći uređaje na daljinu.

Poreskoj inspektorki koja je primila mito pritvor do 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor poreskoj inspektorki K. M. osumnjičenoj za primanje mita. Sumnja se da je inspektorka prilikom terenske kontrole jedne firme sa sedištem u Novom Beogradu, u svojim službenim prostorijama od vlasnika tražila 1.000 evra.

Voz za izbeglice od Šida do Slavonskog Broda

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske Nebojša Stefanović i Ranko Ostojić razgovarali su danas na Bajakovu i dogovorili se da će hrvatski voz dolaziti u Šid po izbeglice koje će, zatim, odvoziti u Slavonski Brod, u prihvatni centar.

U "Beograd na vodi" mogu specijalna vozila

Skupština Beograda usvojila je dopunu Odluke o komunalnom redu kojom se na površinama javne namene na prostoru priobalja Save za projekat "Beograd na vodi", mogu postavljati specijalizovana vozila za trgovinu na malo i druge delatnosti u skladu sa zakonom.

Milan Nedić - istorija koja razdvaja

Zakazivanje prvog ročišta u postupku rehabilitacije generala Milana Nedića, još jednom je pokazalo da su podele u srpskom društvu i dalje duboko ukorenjenje.

Prosečna plata u Crnoj Gori 477 evra

Prosečna neto plata u septembru u Crnoj Gori iznosila je 477 evra i ista je kao u avgustu, dok je na godišnjem nivou veća 0,2 odsto, saopštio je Zavod za statistiku Monstat.

Kod Kovina zaplenjeno više od šest tona nafte

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je policija zaplenila više od šest tona nafte i uhapsila tri osobe iz okoline Kovina zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i nedozvoljeno skladištenje robe.

Bogata Novosađanka uhapšena kao član međunarodne bande

Među dvadeset uhapšenih u međunarodnoj policijskoj akciji, u kojoj je razbijena banda koja se bavila krađom i prodajom skupocenih automobila, nalazi se i Tatjana Mioković iz Novog Sada, koja je važila za prijatelja mnogih zvezda sa estrade.