Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Novosađaninu oduzeto 310 litara alkohola

U magacinu pedesetsedmogodišnjeg Novosađanina, policija je pronašla 310 litara alkoholnog pića u flašama i plastičnim kanisterima, falsifikovane nalepnice i akcizne markice, opremu za točenje alkohola i 16.300 plastičnih flaša.

EK: Ko ne želi kvote, neka nas tuži

Evropska komisija odbila je pravnu analizu i pitanja Češke u kojima Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava da mehanizam preraspodele izbeglica sa Bliskog istoka i iz Afrike nije u skladu sa evropskim zakonima i poručila je Pragu da, ako zemlja odbija kvote, može da tuži Evropsku uniju sudu.

Uhapšena inspektorka: Tražila 1.000 evra da ne piše kaznu

Policija je uhapsila poresku inspektorku K.M. iz filijale Novi Beograd zbog sumnje da je primila mito, odnosno od vlasnika jedne firme tražila 1.000 evra kako ne bi izrekla kaznu za uočene nepravilnosti u poslovanju firme, saopštio je danas MUP.

Nepoznat iznos javnih prihoda u Pokrajini

U Vojvodini i dalje nije u celini evidentirana naplata najvećih budžetskih prihoda - poreza na dodatu vrednost, akciza i carine, koja je ostvarena od poreskih obveznika u pokrajini.

Filip David: Licemerna i demagoška politika Srbije

"Naša politika sama sebi nanosi štetu, spoljna je licemerna, a unutrašnja demagoška", komentariše književnik Filip David zaključke sastanka vrha države sa predstavnicima SANU i SPC, u kojima se konstatuje da Srbija nikada neće priznati Kosovo, da će nastaviti da razvija odnose sa Rusijom, doprinositi dubljim vezama sa Republikom Srpskom, uz nastavak evropskih integracija.

Novi napadi u Izraelu

Dva Palestinca ubola su danas Izraelca nožem na autobuskoj stanici, nakon što su pokušali da se ukrcaju u školski autobus. Policija je pucala i ranila tu dvojicu.

Slovenija od EU traži policijske snage

Slovenija je zatražila od zemalja članica Evropske unije dodatne policijske snage koje bi pomogle oko priliva izbeglica koje u tu zemlju dolaze iz Hrvatske, izjavila je slovenačka ministarka unutrašnjih poslova Vesna Đerkeš Žnidar.

Inicijativa da Beograd dobije Rok muzej

Institut za savremenu muziku organizuje izložbu u četvrtak (18) u galeriji "Centar za ravnotežu" (Koče Popovića 9) koja će promovisati ideju da Beograd dobije Rok muzej.

Bajden se neće kandidovati za predsednika

Američki potpredsednik Džozef Bajden izjavio je u sredu da se neće kandidovati za predsednika, čime je okončao višemesečna nagađanja da li će ući u trku za nominaciju demokrata u kojoj dominira Hilari Klinton.