Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Novi napadi u Izraelu

Dva Palestinca ubola su danas Izraelca nožem na autobuskoj stanici, nakon što su pokušali da se ukrcaju u školski autobus. Policija je pucala i ranila tu dvojicu.

Slovenija od EU traži policijske snage

Slovenija je zatražila od zemalja članica Evropske unije dodatne policijske snage koje bi pomogle oko priliva izbeglica koje u tu zemlju dolaze iz Hrvatske, izjavila je slovenačka ministarka unutrašnjih poslova Vesna Đerkeš Žnidar.

Inicijativa da Beograd dobije Rok muzej

Institut za savremenu muziku organizuje izložbu u četvrtak (18) u galeriji "Centar za ravnotežu" (Koče Popovića 9) koja će promovisati ideju da Beograd dobije Rok muzej.

Bajden se neće kandidovati za predsednika

Američki potpredsednik Džozef Bajden izjavio je u sredu da se neće kandidovati za predsednika, čime je okončao višemesečna nagađanja da li će ući u trku za nominaciju demokrata u kojoj dominira Hilari Klinton.

Uhapšeno 24 maloletnika zbog veze sa ID

Turska policija privela je desetine ljudi, osumnjičenih za veze sa Islamskom državom, a među njima su i 24 maloletne osobe koje su obučavane za operacije u Siriji i Iraku.

Slovenija: Vojska može da upotrebi silu

Slovenački parlament je danas u ranim jutarnjim satima sa 66 glasova za i pet protiv prihvatio izmene zakona o obrani koje vojsci daju dodatna ovlačćenja u zaštiti državne granice, među kojima je i dozvola da upotrebi silu, preneo je Jutarnji list.

Održan "Veliki školski čas" u Kragujevcu

U Spomen parku Šumarice danas je u prisustvu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, služen moleban i održana komorativna mirovna manifestacija "Veliki školski čas" u znak sećanja na 21. oktobar 1941. kada je u tom gradu streljano više hiljada građana.

Agencija proverava da li Mali posluje i u inostranstvu

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak provere kako bi utvrdila da li je gradonačelnik Beograda Siniša Mali prekršio zakon istovremeno obavljajući dve funkcije - gradonačelnika i direktora "of šor" kompanije sa Devičanskih ostrva.

Bez postupka protiv televizija koje su prenosile proslavu SNS

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) danas je utvrdilo da ne postoji osnov da se pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti televizija koje su direktno prenosile proslavu sedam godina od osnivanja Srpske napredne stranke (SNS), jer je setom novih medijskih zakona prestalo da važi Opšte obavezujuće uputstvo za emitere.

Šid: Sedam godina čekanja na zgradu muzičke škole

Učenici muzičke škole "Filip Višnjić" iz Šida održali su nesvakidašnji koncert na otvorenom kraj gradilišta buduće zgrade muzičke škole koji više od sedam godina čekaju na izgradnju prostorija u kojima bi imali uslove za adekvatan rad.