Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Verske zajednice pozivaju na linč novinara"

Neformalna međunarodna organizacija Novinarska mreža upozorila je vlasti i građane država regiona da pojedine velike verske zajednice drastično ugrožavaju medijske slobode, pa čak i pozivaju na linč novinara.

Smenjen direktor bolnice zbog bakterije klostridije

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Ćupriji Marko Ilić smenjen je danas odlukom ministra zdravlja Zlatibora Lončara, zbog propusta u radu i organizaciji rada koji su doveli do pojave infekcije u toj zdravstvenoj ustanovi.

Zvanje vs znanje

Ministar Verbić je objasnio da diplome nisu više adut vredan pažnje, da je neophodno ići na kurseve i jesti banane, jer kad Erik pojede bananu...

Srbija dobila prvu listu licenciranih lekara

Srbija je prvi put dobila objedinjenu, zvaničnu listu licenciranih lekara, a u ovom trenutku više od pet procenata lekara, možda i deset odsto njih, nije dostavilo dokaz da su ispunili uslove za relicenciranje dozvole za rad, rečeno je danas na konferenciji Udruženja "Srbija u pokretu".

Kosovo potpisalo sporazum sa Evropskom unijom

Kosovo je danas u Strazburu potpisalo Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, saopštila je danas portparolka Visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini Maja Kocijančič.

Samo ove godine u Evropu stiglo 700.000 izbeglica

Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice saopštila je danas da je više od 700.000 izbeglica i migranata, od početka godine, stiglo na obale Mediterana, usred najgore izbegličke krize koja je pogodila Evropu od Drugog svetskog rata.

Sindikat pravosuđa: Vlada smanjuje plate samo najsiromašnijima

Oni koji su imali visoke plate, imaće ih i dalje, oni koji su siromašni i dalje će biti siromašni, a vlast stvara privid da radi na sređivanju nereda u platama, ocenio je Sindikat pravosuđa Srbije zahtevajući od Vlade Srbije da povuče verziju zakona o sistemu plata u javnom sektoru i "prestane da obmanjuje javnost".