Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Papa Franja ne podržava biskupsku "isplaniranu veru"

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja upozorio je danas katoličke biskupe da ne okreću leđa onima koji ne slede njihovu "isplaniranu veru", dan pošto se tronedeljni sinod završio podeljenim stavovima po pitanju pola, ljubavi i braka.

U Hrvatsku ušlo oko 12.000, u Sloveniju 15.000 izbeglica

U Hrvatsku je u poslednja 24 časa ušlo više od 11.500 ljudi što je najveći broj izbeglica i migranata koji su ušli u jednom danu u zemlju od izbijanja izbegličke krize pre nešto više od mesec dana, izjavio je danas portparol vukovarsko-sremske policije Domagoj Džigumović.

Proces protiv mirovnjaka pred sudom u Strazburu

Članovi porodica trojice bosanskih muslimana, ubijenih u Srebrenici pre 20 godina, nastaviće dugogodišnji zakonski prosec protiv holandske vlade na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Evroskeptici odneli pobedu na izborima u Poljskoj

Na izborima za Sejm i Senat Parlamenta Poljaci su danas, kako se i očekivalo, glasali za promene i nakon osam godina iz opozicionih klupa vraćaju na vlast evroskeptične konzervativce bivšeg premijera Jaroslava Kačinjskog sa ubedljivih 39,1 odsto osvojenih glasova, kako pokazuje prva izlazna anketa centra Ipsos za poljske televizije TVP, TVN24 i Polsat.

Zapadni mediji izmišljaju šta Rusija radi u Siriji

Zapadnim medijima je mnogo jednostavnije da izmišljaju informacije koje nisu istinite kada je reč o akcijama Rusije u Siriji, nego da pokušaju da razmotre ne samo probleme nego i uzroke koji su doveli do njih, smatra američki politikolog Pol Krejg Roberts.

Mandić i Radunović brane se sa slobode

Andrija Mandić i Slaven Radunović iz Demokratskog fronta su nešto pre 20 sati pušteni iz Vrhovnog državnog tužilaštva, gde su privedeni u poslepodnevnim satima.