Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U napadu na stanici u Izraelu ranjeno 10 osoba

Izraelski vojnik je poginuo, a 10 osoba je ranjeno na autobuskoj stanici u gradu Biršeba na jugu Izraela, u jednom od najkrvavijih napada u talasu izraelsko-palestinskog nasilja koje traje već mesec dana.

Kamate nam pojedu 350 miliona evra godišnje

Građani Srbije će ove godine za kamate morati da odvoje najmanje 45 milijardi dinara, to jest oko 350 miliona evra, a to je ogroman novac za državu u kojoj su prosečne plate jedva 45.000 dinara.

Srušio se avion na kuće, petoro poginulo

Mali avion srušio se ubrzo posle poletanja sa aerodroma na stambenu oblast u Bogoti, petoro osoba je poginulo, a sedam je povređeno, od kojih su dvoje u kritičnom stanju, saopštile su kolumbijske vlasti civilnog vazduhoplovstva.

Astra: Blage kazne za trgovce ljudima

Tokom 2015. godine u Srbiji je identifikovano 25 žrtava trgovine ljudima manje nego prošle godine kada je zabeleženo više od 100 slučajeva različitih vrsta eksploatacije, ali sudski postupci i dalje dugo traju i iscrpljujući su za žrtvu, a kaznena politika je blaga, rekla je Katarina Ivanović iz organizcije Astra.

Rusi očekuju dugu ekonomsku krizu

Stanovnici Rusije smatraju da je zemlja u krizi i da će ona biti dugoročna, pokazali su rezultati septembarskog istraživanja Levada-centra, sprovedenog među 1.600 ispitanika u različitim delovima zemlje.

Obama traži ukidanje sankcija Iranu

Predsednik SAD Barak Obama zatražio je od svoje administracije da učini korake ka ukidanju sankcija Iranu, u skladu s nuklearnim sporazumom postignutim između svetskih sila i Teherana u julu.

Japanci žele svežu radnu snagu iz inostranstva

Tri četvrtine japanskih kompanija podržava otvaranje zemlje za inostranu radnu snagu kako bi se rešio problem manjka radnika, pokazali su rezultati Rojtersove ankete koji su u suprotnosti sa nespremnošću tamošnje vlade da to učini.

Pećinci: Omladinci snimaju film o prevenciji HIV

Jedina omladinska organizacija u opštini Pećinci privodi kraju realizaciju omladinskog projekta "Informiši se o HIV-u – promovisanje zdravih i bezbednih stilova života među mladima u sremskom okrugu" čija je realizacija počela polovinom avgusta.

Desnica pobedila na izborima u Švajcarskoj

Nacionalistička Švajcarska narodna stranka (SVP), koja se protivi dolasku migranata u zemlju, pobedila je na današnjim izborima za švajcarski parlament, pokazale su izlazne ankete.

Hrana i humanitarna pomoć stigli u Siriju

Kamioni sa hranom i humanitarnom pomoći ušli su danas u četiri sirijska grada, skoro jedan mesec nakon dogovorenog prekida vatre u gradovima, javio je AFP pozivajući se na Crveni krst i sirijske izvore.

Ukrajina će razmatrati Darta Vejdera za premijera

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko moraće da donese zakonsku odluku o inicijativi o imenovanju Darta Vejdera za premijera te zemlje, s obzirom da je peticiju koja to predlaže potpisalo 25.000 ljudi, što je zakonski minimum da bi predlog bio uzet u razmatranje.