Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U Srbiji duplo više menadžera nego bilo gde u Evropi

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen izjavio je danas da bi ta institucija mogla da odobri selektivno povećanje plata u javnom sektoru, što bi značilo povećanje samo minimalnih zarada naredne godine.

"Ruskoj vojsci biće potrebniji gejmeri, nego tenkisti"

Ruskoj vojsci će uskoro biti potrebni ljudi iskusni u igranju kompjuterske igre "Svet tenkova", objavio je danas na svom nalogu na Tviteru zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin, nakon što je ove nedelje saopšteno da će ruski tenk T-90 biti preuređen, tako da njime može da se upravlja daljinski.

Tusk: Krenuće novi milioni izbeglica

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk upozorio je da Evropska unija "mora biti spremna da se suoči s pretnjom novih talasa imigranata ka Evropi" i naglasio da to mogu biti "novi milioni" izbeglica i ekonomskih migranata.

Najbolja usluga u Sloveniji, najgora u Crnoj Gori

Najbolji su trgovci u Sloveniji, odmah za njima oni u Srbiji, dok je Crna Gora sinonim za lošu uslugu trgovaca, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Global Market Solušens (Solutions) iz Sarajeva, piše podgorički portal CDM.

Penzioneri sve češće na meti izvršitelja

S vremena na vreme javnost potrese slučaj nekog penzionera koji se našao na meti izvršitelja, zbog prinudne naplate dugovanja. U ovom času isplata dela penzija obustavljena je kod njih 20.000.

Sukob oko para koči Zakon o saobraćaju

Iako je prošle godine bio najavljen kao hitan, novi Zakon o bezbednosti saobraćaja još nije ni predložen. U MUP-u kažu da je problem nastao oko novca koji se ubira od kazni, što je godišnje oko 40 miliona evra.

Zaplenjeno 40 kilograma marihuane

Policija je na području Barajeva i Sremske Mitrovice zaplenili oko 42 kilograma marihuane i uhapsili šest osoba, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

SAD odbile da prime Medvedeva

Sjedinjene Američke Države su saopštile da ne mogu da prime delegaciju na čelu sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevom, koji je planirao da razmotri koordinaciju borbe protiv terorizma, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Sombor: U toku borba protiv glodara

U toku je velika sistematska akcija zaštite zdravlja građana i njihove imovine od štetnih glodara na teritoriji grada Sombora, uključujući i sela.

Stiže treći talas finansijske krize

Globalna finansijska katastrofa, koja je počela pre sedam godina kolapsom investicionog bankarstva i tržišta hipotekarnih kredita u SAD, ušla je u treću fazu, navodi tim analitičara banke "Goldman Saks".