Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U Vojvodini sve više pacijenata, a loši uslovi za palijativno lečenje

Budući da se palijativno zbrinjavanje najčešće dovodi u vezu sa starijim osobama, ove godine je Svetski dan hospisa i palijativne nege posvećen "nevidljivim pacijentima" kao što su deca, pripadnici LGBT populacije, zatvorenici, vojnici, kao i osobe koje žive u seoskim sredinama, navodi se u saopštenju Pokrajinskog ombudsmana.

Konji oko nas

Krajem septembra u kulturnom centru Rex premijerno je odigrana predstava "Volim te kao konja".

Izložba "selfija" iz 17. veka u Holandiji

Danas svako ko poseduje smartfon može da u deliću sekunde napravi autoportret, popularnije nazvan selfi, ali u holandsko "Zlatno doba" slikarima je to polazilo za rukom tek nakon dugog promišljanja i rada.

Ponovo niko neće Tanjug

Za kupovinu kapitala novinske agencije Tanjug ni na drugom pozivu nije stigla nijedna ponuda, pa je postupak prodaje proglašen neuspešnim, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Prijave protiv 11 funkcionera

Agencija za borbu protiv korupcije za devet meseci ove godine podnela je 11 krivičnih prijava protiv funkcionera za koje postoji sumnja da nisu prijavili imovinu Agenciji ili da su dali lažne podatke u nameri da prikriju imovinsko stanje, objavljeno je na sajtu te institucije.

Ustavni sud će odlučiti da li 3.500 lekarki mora u penziju

Informacija o penzionisanju 3.500 lekarki nakon 12. oktobra i stupanja na snagu Zakona o načinu utvrđivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru podelila je javnost, i dok je za jedne takva odluka diskriminatorska i protivustavna, a kažu i da bi mogla da ugrozi zdravstveni sistem, u Ministarstvu zdravlja navode da su napisi o prinudnom penzionisanju lekarki netačni.