Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Za sada nema opasnosti od izlivanja reka

Na području grada Čačka i opština Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani za sada nema opasnosti od izlivanja reka zbog obilnih padavina, izjavio je danas načelnik Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić.

Najčešće greške prilikom proslave slave

Sutra je Miholjdan, nedelju dana kasnije Tomindan, sledi Sveta Petka, Sveti Luka, pa Mitrovdan...Počinje "sezona" krsnih slava, jedinstvenog pravoslavnog, porodičnog običaja Srba, od prošle godine upisanog u Registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Uneska.

Izbori u Belorusiji, Lukašenko vija peti mandat

Na više od 6.000 biračkih mesta, koliko je jutros otvoreno u Belorusiji, skoro sedam miliona upisanih birača biraće budućeg šefa države među četiri kandidata, a aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko bori se za peti mandat.

Samo u Srbiji prosvetarima smanjene plate

Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj je zabeleženo smanjenje plata prosvetara (reč je o osnovnim i srednjim školama) za više od jedan odsto u periodu 2014-2015 godina.

Lekari krili narko dilera

Narko diler Aleksandar Todosijević (33) pola godine izbegava povratak u zatvor uz pomoć falsifikovane dokumentacije, koju su mu izdavali lekari KC Niš Milan J. i Predrag Đ.

Urednik "Mađar so" smenjen zbog negativne kritike romana?

Bivši urednik kulturne rubrike u dnevnom listu Mađar so (Magyar Szo) Ferenc Kontra optužio je danas glavnu urednicu tog lista na mađarskom jeziku Martu Varju da ga je smenila jer je objavio negativnu kritiku o romanu "Cenzura", autorke Ildiko Lovaš, životne saputnice (predsednika SVM) Ištvana Pastora.

Kako se poslanici snalaze sa smanjenim dnevnicama?

Uredba Vlade o drastičnom smanjenju dnevnica za službena putovanja sačekala je ne samo ministre, državne službenike, već i poslanike i od sada će, umesto 2.556 dobijati 150 dinara. Za pola dana, 75 dinara.