Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Snouden nudi dobrovoljnu predaju SAD

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden ponudio je da se dobrovoljno vrati u SAD i da ode u zatvor zbog optužbi da je objavio tajne informacije Nacionalne bezbednosne agencije.

VIDEO: Zoran Kesić - Moj 5. oktobar

Autor emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" Zoran Kesić objavio je na Jutjubu, nakon petnaest godina od kada je snimljen, dokumentarni film "Moj peti oktobar".

Uskoro presude Karadžiću i Šešelju

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Sarajevu da se presude Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i Vojislavu Šešelju mogu očekivati uskoro.

EPS: Uštedećemo pola milijarde evra

Elektroprivreda Srbije (EPS) će, zahvaljujući reorganizaciji, uštedeti oko pola milijarde evra do 2019. godine i pokrenuti investicioni ciklus, sa ciljem da EPS postane kompanija lider na tržištu, najavili su danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i direktor EPS-a Aleksandar Obradović.

Nemačka traži 600.000 radnika

U Nemačkom zavodu za zapošljavanje u septembru je oglašeno 600.000 radnih mesta, čak 81.000 više nego u isto vreme prošle godine.

Sprečeno krijumčarenje lekova i preparata

Na graničnom prelazu Vatin sprečen je pokušaj krijumčarenja veće količine lekova i medicinskih preparata ruskog porekla, koji su bili sakriveni u kamionu vršačkih registracija, saopštila je Uprava carina.

Usvojeni propisi za bolju zaštitu turista

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o turizmu i Zakon o nacionalnim parkovima. Izmene bi trebalo da doprinesu suzbijanju sive ekonomije u toj oblasti i boljoj zaštiti turista.

Dinar sutra u padu

Dinar će sutra oslabiti 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 119,9703 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.