Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Šesti oktobar

Sve se promenilo osim jednog: Srbija je i dalje u otužnom stanju.

FOTO: Lančani sudar 11 vozila u tunelu u Beogradu

Autobus na liniji 65 jutros je u Terazijskom tunelu u Beogradu, nešto pre 8.30 sati, naleteo na putničko vozilo, posle čega je došlo do lančanog sudara, u kome je 11 vozila oštećeno, rečeno je u MUP-u Srbije.

Sutra Skupština Vojvodine, smanjuje se budžet

Predlog rebalansa budžeta Pokrajine naći će se pred poslanicima na sutrašnjoj sednici Skupštine Vojvodine, kada će biti poznato koje obaveze pokrajinska vlada neće moći u potpunosti da ispuni zbog manjka sredstava.

Spreman račun za RTS taksu

Uprave Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine utvrdile su, u skladu sa zakonom, kako će izgledati obrazac uplatnice za taksu za javni servis, kao i obrazac zahteva za oslobađanje od plaćanje te obaveze.

U Kaliforniji odobrena eutanazija

Kalifornija će postati peta savezna država u kojoj će neizlečivi bolesnici imati pravo da legalno okončaju život bez mučenja upotrebom preparata koje propišu lekari.

Objavljen roman pisan 35 godina

Jedan od najaktivnijih poslenika na srpskoj iseljeničkoj kulturnoj sceni u Kanadi, Radomir Baturan iz Toronta, objavio je roman "Kustos Mezezija" pisan punih 35 godina.

Ćuruvija prisluškivan od 1998. godine

Suđenje četvorici bivših pripadnika Državne bezbednosti za ubistvo novinara i vlasnika listova "Dnevni telegraf" i "Evropljanin" Slavka Ćuruvije nastavljeno je u Beogradu saslušanjem bivšeg pripadnika DB-a Stevana Baste, koji je rekao da je Ćuruvija od jeseni 1998. godine više puta tajno praćen i u kontinutetu prisluškivan.

Cipras predstavio četvorogodišnji program vlade

Predstavljajući četvorogodišnji program vlade, premijer Aleksis Cipras rekao je danas u parlamentu poslanicima da je otpisivanje duga ključno da bi se krizom pogođena Grčka vratila na put oporavka i ponovo imala pristup finansijskom tržištu do prve polovine 2017. godine.