Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Spreman račun za RTS taksu

Uprave Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine utvrdile su, u skladu sa zakonom, kako će izgledati obrazac uplatnice za taksu za javni servis, kao i obrazac zahteva za oslobađanje od plaćanje te obaveze.

U Kaliforniji odobrena eutanazija

Kalifornija će postati peta savezna država u kojoj će neizlečivi bolesnici imati pravo da legalno okončaju život bez mučenja upotrebom preparata koje propišu lekari.

Objavljen roman pisan 35 godina

Jedan od najaktivnijih poslenika na srpskoj iseljeničkoj kulturnoj sceni u Kanadi, Radomir Baturan iz Toronta, objavio je roman "Kustos Mezezija" pisan punih 35 godina.

Ćuruvija prisluškivan od 1998. godine

Suđenje četvorici bivših pripadnika Državne bezbednosti za ubistvo novinara i vlasnika listova "Dnevni telegraf" i "Evropljanin" Slavka Ćuruvije nastavljeno je u Beogradu saslušanjem bivšeg pripadnika DB-a Stevana Baste, koji je rekao da je Ćuruvija od jeseni 1998. godine više puta tajno praćen i u kontinutetu prisluškivan.

Cipras predstavio četvorogodišnji program vlade

Predstavljajući četvorogodišnji program vlade, premijer Aleksis Cipras rekao je danas u parlamentu poslanicima da je otpisivanje duga ključno da bi se krizom pogođena Grčka vratila na put oporavka i ponovo imala pristup finansijskom tržištu do prve polovine 2017. godine.

Snouden nudi dobrovoljnu predaju SAD

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden ponudio je da se dobrovoljno vrati u SAD i da ode u zatvor zbog optužbi da je objavio tajne informacije Nacionalne bezbednosne agencije.

VIDEO: Zoran Kesić - Moj 5. oktobar

Autor emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" Zoran Kesić objavio je na Jutjubu, nakon petnaest godina od kada je snimljen, dokumentarni film "Moj peti oktobar".

Uskoro presude Karadžiću i Šešelju

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Sarajevu da se presude Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i Vojislavu Šešelju mogu očekivati uskoro.