Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Imenovan novi komandant KFOR-a

Novi komandant KFOR je italijanski general major Giljielmo Luiđi Miljieta, a dužnost jeod Frančeska Paola Filjuola preuzeo u bazi KFOR u Prištini.

Pobedila rak i obilazi svet na biciklu iz Subotice

Ne oklevajte, već putujte, posetite gradove o kojima ste sanjali, upoznajte što više ljudi i budite uvek pozitivni – poručuje Anik Pelša (47), Kanađanka koja je pobedila rak, a sada obilazi svet na biciklu na solarni pogon napravljenom u Subotici.

Kilometarski požar u blizini Trebinja

Na području Trebinja ponovo besne požari, a vatrena linija na Zupcima iznad sela Potkraj duga je nekoliko kilometra i uz pomoć vetra sve se brže širi, prenose mediji u BiH.

Vodeni luk sutra na dočeku vaterpolista Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije sutra u podne doputovaće u Beograd, a posle osvajanja titule prvaka sveta na prvenstvu u Kazanju biće dočekana najvišom počašću u vazduhoplovstvu. Doček će biti otganizovan ispred Doma Narodne skupštine u 20 sati.

Fekalije na hirurgiji u Loznici

U lozničkoj Opštoj bolnici čiste fekalije iz kanalizacije koja se izlila u suterenski deo hirurškog bloka, gde su smeštene ambulante za specijalističke preglede.

Dačić: Zašto hapsiti Šešelja ako je Tompson na slobodi

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poručio je da ne vidi zašto bi Srbija hapsila lidera radikala Vojislava Šešelja zbog paljenja zastave Hrvatske kada hrvatskim zvaničnicima ne pada na pamet da uhapse pevača Marka Perkovića Tompsona, koji je tokom proslave "Oluje" u Kninu otvoreno pokazivao ustaške i fašističke simbole.

Venci na spomenik Arčibalda Rajsa

U Topčiderskom parku danas su položeni venci na spomenik istaknutog švajcarskog kriminologa i dobrovoljca srpske vojske u Prvom svetskom ratu Arčibalda Rajsa, povodom 86. godišnjice od njegove smrti.

U Srbiji ukradu jednu bebu nedeljno

Krađa beba u srpskim porodilištima, u najmanju ruku, dešava se jednom nedeljno, kaže Vladimir Čičarević iz Udruženja roditelja nestalih beba, povodom završetka Nacrta zakona o nestalim bebama.