Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Oslobođena Francuskinja oteta u Sani

Francuskinja Izabel Prime, koju su naoružani otmičari kidnapovali u februaru u glavnom gradu Jemena, Sani, oslobođena je, saopštila je Jelisejska palata.

Na Horgošu se čeka dva sata

Zadržavanja ima na graničnom prelazu Horgoš, gde se na izlazu iz Srbije čeka oko dva sata, dok se na graničnom prelazu Batrovci, takođe na izlazu, čeka oko sat.

Više od 240.000 poginulih u Siriji

Više od 240.000 ljudi, uključujući 12.000 dece, poginulo je u ratu u Siriji koji je počeo u martu 2011, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Evropske akcije u padu, grčke u porastu

Vodeći evropski berzanski indeksi danas su bili u padu, uoči objavljivanja podataka o zapošljavanju u SAD koji će ukazati na to kada će američka centralna banka podići kamatne stope.

Dačić prisustvovao otvaranju novog Sueckog kanala

Egipat je danas sa mnogo pompe svečano otvorio novoprošireni Suecki kanal, koji je egipatska vlast na čelu sa predsednikom Abdel Fatahom el Sisijem izgradila, u nastojanju da podstakne ekonomski razvojzemlje nakon pet godina nestabilnosti, javio je AP.

Oliver Ivanović ostaje u pritvoru

Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću produžen je pritvor do 6. oktobra izjavila je danas njegova supruga Milena Popović Ivanović ocenivši odluku Euleksovog sudskog veća skandaloznom.

Piletina povučena s polica zbog salmonele

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede objavilo je kako se s tržišta povlači Ledo Pileće meso usitnjeno, 500 grama, zamrznuti proizvod, jer je u mesu pronađena bakterija iz roda Salmonella.

Dinar sutra slabiji, kurs 120,31

Dinar će, posle višednevne stagnacije, sutra oslabiti 0,1 odsto, ili 13 para, i zvanični srednji kurs će biti 120,3105 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Tenkovi uništili ulice Zagreba

Vojna parada koja je organizovana za hrvatsku vojsku u okviru proslave dvije decenije akcije "Oluja", iza sebe je ostavila probleme građanima Zagreba.