Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar u ponedeljak isti

Dinar će u ponedeljak ostati na istom nivou prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 120,8429 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Napadačima na članove Vlade do pet godina zatvora

Slučajevi napada na Milovana Šuvakova i Ivana Tasovca sele se iz policijskih stanica u kancelarije tužilaca, ali s obzirom na to da su istražni procesi tek na početku, zasad nije poznato mnogo podataka o motivima napada ili eventualnim sudskim epilozima.

Pronađeno 15 uginulih kitova

Oko 15 uginulih kitova dugih više od deset metara pronađeno je danas na jugu Čilea, saopštila je nacionalna služba za ribolov.

70 godina od pobede nad fašizmom

Na današnji dan pre 70 godina nacistička Nemačka kapitulirala je u Drugom svetskom ratu. Od tada se 9. maj širom sveta slavi kao Dan pobede nad fašizmom.

Erupcija vulkana u Indoneziji

Najmanje 465 ljudi evakuisano je iz svojih domova u oblasti Siau Tagulandang Biaro u pokrajini Severni Sulavesi nakon erupcije vulkana Karangetang.

Petodnevni prekid vatre u Jemenu od 12. maja

Petodnevni prekid vatre u Jemenu stupa na snagu 12. maja, saopštio je ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije Adel el-Džubeir, čija država predvodi vojnu arapsku koaliciju u borbi protiv šiitskih pobunjenika u Jemenu.

"Škorpioni" i "zolje" među predatim oružjem

Građani su, u sklopu akcije legalizacije oružja koja je počela 4. marta, do sada predali 2.424 komada raznog oružja među kojima 81 automatsku pušku, 11 automatskih pištolja - "škorpiona", i četiri ručna bacača.