Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar jači u ponedeljak

Dinar će u ponedeljak, posle kratkotrajnog pada vrednosti u petak, ojačati za 16 para i zvanični srednji kurs će biti 103,22 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

UN uvodi sankcije Libiji?

Savet bezbednosti UN sastaće se kako bi razmotrio moguće sankcije prema libijskom lideru Moameru Gadafiju zbog primene nasilja protiv demonstranata.

Tokom leta vozom do Splita

Najavljeno je da će od 10. juna do 27. avgusta saobraćati voz "Jadran ekspres" na relaciji Beograd - Split – Beograd.

Ralf Fajns otvorio 39. Fest

Britanski glumac i reditelj Ralf Fajns svečano je večeras otvorio 39. Međunarodni filmski festival (FEST) u Velikoj dvorani Sava centra, nakon čega je prikazan njegov najnoviji film "Koriolan".

Nastići pripremaju tužbu protiv agencije

Advokati Vuka i Verice Nastić, srpskih iseljenika u SAD kojima je Američka agencija za zaštitu dece oduzela decu na osam meseci, počeli su da pripremaju tužbu protiv agencije.

SAD Libiji uvode sankcije

Sjedinjene Američke Države su danas saopštile da uvode sankcije Libiji i da prekidaju diplomatske odnose sa tom zemljom.

Gadafi: Možemo slomiti bilo kojeg neprijatelja

Libijski lider Muamer el Gadafi pozvao je večeras svoje pristalice na Zelenom trgu u Tripoliju da zaštite naciju i njene naftne interese i poručio da će, kada to bude bilo neophodno, naoružati celokupan narod i sva plemena.

Beč: Otvoren Centar za razoružanje

Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger otvorio je "Bečki centar za razoružanje i neširenje naoružanja", koji treba da počne rad u aprilu, kao nezavisni "think tank" u oblasti razoružanja i nuklearne bezbednosti.

SAD vratile Rusiji ukradene dokumente

Sjedinjene Američke Države su danas vratile Rusiji ukradene dokumente iz istorijskog arhiva od kojih su neki iz vremena carice Katarine Velike, a koji su nestali posle raspada Sovjetskog Saveza.

Cvetković: Vratiti oduzetu imovinu

Građanima koji traže vraćanje oduzete imovine učinjena je velika nepravda i mi ćemo morati da ih podržimo i nadoknadimo im štetu, izjavio je srpski premijer Mirko Cvetković u izjavi za današnji "Fajnenšel tajms".

Pritvor za bivšu direktorku Pireus banke

Bivšoj direktorki ekspoziture Pireus banke u Zemunu Vesni Tomić (54) i njenim saradnicima danas je određen pritvor do mesec dana i pokrenuta istraga protiv njih zbog sumnje da su zloupotrebom položaja omogućavali dobijanje potrošačkih keš kredita i oštetile tu banku za više od 2.5 miliona evra.

Nemačka firma krijumčarila lekove protiv side

Jedna nemačka farmaceutska kompanija masovno je krijumčarila lekove za obolele od side u Južnoafričkoj Republici i prodavala ih uz ogromnu zaradu u Nemačkoj, otkrio je državni tužilac iz Libeka Rudiger Majenburg.

Fejsbuk pesnički festival u Novom Sadu

Evropski Fejsbuk pesnički festival biće održan 26. i 27. februara na 17. međunarodnom Salonu knjiga u Novom Sadu, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

Osnovan Samostalni sindikat pisaca

Samostalni sindikat pisaca Srbije, koji će se brinuti o statusu pisca, položaju knjige, odnosu pisaca i izdavača i položaju samostalnih umetnika, osnovan je 25. februara u Beogradu, a za predsednika sindikata izabran je Dragan Tomić.

Ubijena trudnica

Policija u nemačkom gradu Erdingu uhapsila je 18-godišnjeg državljanina turskog porekla jer je u noći između nedelje i ponedeljka brutalno ubio trudnicu, preneli su mediji.

Dadilja zlostavljala dete

Jedna dadilja u Sjedinjenim Državama optužena je za zlostavljanje deteta koje je čuvala pošto su roditelji posumnjali i postavili kameru da snimaju njeno ponašanje, preneli su mediji.