Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ubijen tokom krivolova

Miloš V. (25) iz Laćarka usmrćen je hicima iz puške tokom nedozvoljenog lova na Fruškoj gori, kod Bešenovačkog Prnjavora, saopšteno je iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Bin Laden u Jugoslaviji kupovao oružje

Osama bin Laden u Zagrebu je boravio 1986. godine zbog kupovine oružja za 100 miliona dolara, za tadašnje borce u Avganistanu protiv sovjetske okupacije, a u zagrebačkom naselju Borovje za vreme rata u BiH kupio je šest stanova, kojima su danas vlasnici nepoznati, piše Večernji list.

Sutra ponovo u klupe

Đaci u Srbiji se od srede, 4. maja, vraćaju u školske klupe, nakon dvanaestodnevnog prolećnog odmora.

U četvrtak o ukidanju blanko ostavki

Skupština Srbije razmatraće na sednici koja počinje u četvrtak izmene Zakona o izboru narodnih poslanika koje predvidjaju ukidanje prakse blanko ostavki i utvrđuju da se mandati dodeljuju po redosledu kandidata za poslanike na izbornim listama.

Bugarska i Rumunija mogu u Šengen

U Evropskom parlamentu je dato "zeleno svetlo" za ulazak Bugarske i Rumunije u "šengensku zonu" bez granica unutar Evropske unije, a konačnu odluku i datum ulaska će krajem godine dati Savet ministara EU.

Nezadovoljni putnici zapalili vozove

Putnici, nezadovoljni neprestanim kašnjenjem u železničkom saobraćaju u Argentini, zapalili su tri putnička voza na stanicama, nedaleko od Buenos Ajresa.

Šabić: Država da zaštiti novinare

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić čestitao je danas svim novinarima u Srbiji 3. maj - Svetski dan slobode medija, potvrdivši spremnost i obavezu da im pomogne u ostvarivanju njihove važne društvene funkcije.

Kreditno opterećenima odgovara jak dinar

Dinar će sutra ojačati za još 45 para i zvanični srednji kurs će iznositi 99,17 dinara za jedan evro, što će biti nova rekordna vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banke Srbije.

Predsednik Pakistana: Nismo skrivali Bin Ladena

Predsednik Pakistana Asif Ali Zardari negirao je da su pakistanske bezbednosne snage skrivale Osamu bin Ladena, ističući da je saradnja sa SAD doprinela da se locira najtraženiji čovek na svetu.

Uskoro tužbe za aferu "Kolubara"

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je da je u toku pretkrivični postupak u vezi sa aferom "Kolubara" i da "odgovor stiže ubrzo".

Uživo gledali ubistvo Bin Ladena

Bela kuća je uživo pratila ubistvo Osame bin Ladena pošto je za šlem jednog od pripadnika američkih komandosa bila pričvršćena kamera.

Beograd će biti kao Jagodina

Oko 1.000 Beograđana, u oko dvadesetak autobusa, danas je posetilo Jagodinu, a na pitanje gradonačelnika Dragana Markovića Palme ko bi od njih želeo da živi u ovom gradu, gotovo su svi podigli ruke.

7.000 ljudi u Maršu živih u Aušvicu

Više od 7.000 mladih Jevreja i Poljaka danas je u Maršu živih, od Kapije smrti do gasnih komora najvećeg nacističkog koncentracionog logora Aušvica na jugu Poljske, odalo poštu žrtvama holokausta.

Srbija neće dočekati Šešelja 4. maja?

Tužilaštvo Haškog tribunala pokušaće da blokira puštanje na slobodu lidera radikala Vojislava Šešelja, podnošenjem žalbe u slučaju da sudsko veće u sredu donese odluku o nedostaku dokaza za dalji nastavak procesa.

Mediji u Srbiji delimično slobodni

Američka nevladina organizacija Fridom haus objavila je novi izveštaj o slobodi medija, a na listi od 196 rangiranih zemalja, Srbija se nalazi u društvu delimično slobodnih medija i nalazi se na 72. mestu.