Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ministar najavio elektronske recepte

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da očekuje da će do marta 2012. godine domovi zdravlja dobiti mogućnost da izdaju elektronske upute i recepte, što će značajno olakšati rad lekarima.

Farmeri EU traže odštetu

Veliki proizvođači voća i povrća, Španija, Italija i Francuska, zahtevali su na kriznom sastanku u Luksemburgu nadoknade za svoje poljoprivrednike, ljuti zbog ogromnih gubitaka koje trpe nakon što je u Nemačkoj izbila zaraze bakterijom ešerihija koli.

Zapaljena dva vozila Euleksa na Kosovu

Još nije poznat motiv paljenja dva vozila Euleksa u Prištini rano jutros i za taj vandalski čin još niko nije uhapšen, izjavio je danas portparol Kosovske policije Baki Keljani.

Gadafi: Borićemo se do smrti

Libijski lider Moamer Gadafi obećao je danas, nakon što je NATO izveo skoro 30 vazdušnih napada na prestonicu Tripoli, da će ostati u zemlji i boriti se do smrti.

Dinar sutra slabiji za 78 para

Dinar će nastaviti oštar pad i biće slabiji za 78 para, tako da će zvanični srednji kurs sutra iznositi 99,5803 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Svedoku dozvoljeno da se izljubi sa Šešeljem

Specijalno pretresno veće Haškog tribunala dozvolilo je zaštićenom svedoku Zoranu Dražiloviću da se rukuje i izljubi sa partijskim šefom Vojislavom Šešeljem na suđenju za nepoštovanje Tribunala.

PTT uvodi novu uslugu

Generalni direktor PTT Srbije Goran Ćirić najavio je da će to javno preduzeće uvesti novu finansijsku uslugu koja će korisnicima omogućiti isplatu novca sa računa drugih banaka u poštama.

Trudna prostituka opljačkala invalida

Protiv Žakline M. (22), trudnice ranije privođene zbog bavljenja prostitucijom, biće podneta krivična prijava zbog teške krađe jer je priznala da je preksinoć u parku u Balkanskoj ulici ukrala 3.500 dinara od invalida bez ruku M. S.

Žene-neonacisti sve aktivnije

U Nemačkoj su već nekoliko godina žene sve prisutnije na desnoradikalnoj sceni. Više ne žele da stoje u pozadini nego preuzimaju važne funkcije u neonacističkim krugovima.

Bombom na kafić svedoka protiv Šarića

Eksplozivna naprava, velike razorne moći, bačena je jutros oko četiri sata na kafić "La principesa", u ulici Milana Jovanovića broj 10, u beogradskom naselju Žarkovu.

Kandidat u "Ljubav je na selu" ubio partnerku i sebe

Policija sumnja da je Austrijanac Alfred Tipelrajter (44), koji je 2005. godine učestvovao u njihovoj verziji emisije "Ljubav je na selu", ubio svoju partnerku Nemicu Korneliju L. (45) a nakon toga i sebe, piše nemački Kurir.

Smanjen broj dozvoljenih neopravdanih časova

Đaci u Srbiji ubuduće će najverovatnije moći neopravdano da izostanu sa 25 časova, umesto sa 30 kako propisuju aktuelne odredbe, predviđeno je predloženim izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.