Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Policijski auto oborio pešaka

U saobraćajnom udesu jutros u 9.45 časova, u Beogradu na uglu Nušićeve i Makedonske ulice, teže je povređen pešak Ž. R. (57), koga je oborilo policijsko vozilo na službenom zadatku, pod zvučnom i svetlećom signalizacijom, saopštio je MUP Srbije.

Poginuo u krađi oluka

Boranin Saša Đ. (24) nastradao je noćas oko jedan sat, kada je pao sa krova zgrade Tehničkog fakulteta u Boru dok je pokušavao da ukrade oluke, potvrđeno je u policiji.

Sindikalci zaposeli "Zastava oružje"

Članstvo skupštine sindikata "Nezavisnost" jutros je zaposelo prostorije upravne zgrade fabrike "Zastava oružje" zato što nadležni mesecima odbijaju da taj sindikat prihvate za reprezentativni.

Berluskonija kritikuje i kardinal

Predsedavajući italijanske biskupske konferencije kardinal Anđelo Banjasko kritikovao je  umešanost premijera Silvija Berluskonija u seks skandal.

Ukraden krst u Čurugu

Policiji u Žablju prijavljen je nestanak jednog i oštećenje drugog krsta, spomen obeležja u Čurugu, postavljenog u znak sećanja na stradanje Mađara tom mestu, krajem 1944. i početkom 1945. godine.

Preživela pad sa 23. sprata

Jedna žena je juče skočila sa 23. sprata hotela "Kraun plasa Panamerikano" u Buenos Airesu i preživela pad, ispričali su svedoci.

BBC ukida sajtove i otpušta radnike

Britanska medijska kompanija BBC smanjiće tokom naredne dve godine buddzet za veb servise za četvrtinu, ukinuće 180 svojih internet sajtova i otpustiće 360 ljudi, objavio je danas direktor kompanije Mark Tompson.

Upitnik odražava pravo stanje u Srbiji

U odgovorima na Upitnik Evropske komisije sadržan je tačan opis stanja u Srbiji, rekao premijer Cvetković i istakao da će veći izazov biti da se to stanje popravi u skladu sa evropskim standardima.