Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Oteti novinari u Kongu

Naoružani mladići, zasad nepoznatog identiteta, oteli su danas novinare državne televizije u Kinšasi, prestonci Demokratske Republike Kongo, saopštila je policija.

"Ukidanje carina neće poremetiti tržište"

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić izjavio je da ne očekuje poremećaje na tržištu Srbije zbog ukidanja carina od 1. januara 2014. godine, usled liberalizacije prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU (SSP).

U Futogu oduzeto 37.000 petardi

Policajci iz Futoga oduzeli su od N. K. (1965) 37.000 petardi i različitih vatrometa, bez odgovarajućeg sertifikata i dokumentacije neophodne za legalnu prodaju.

Cvijan napustio SNS

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Cvijan dao je danas ostavku na sve funkcije u toj stranci i zatražio da bude izbrisan iz spiska članova.

Kako su prodati Vršački vinogradi?

Prilikom prodaje Vršačkih vinograda država je, promenom zakonske regulative, investitoru omogućila da preduzeće kupi za 30 odsto od procenjene tržišne vrednosti.

Uvodi se radni kvorum u Skupštini?

Slika prazne skupštinske sale mogla bi da bude uskoro prošlost, ukoliko se u Poslovnik o radu Narodne skupštine ugradi odredba o obaveznom radnom kvorumu.

012 na 021

Kakvo, bre, mentalno razgibavanje, kad je aktuelno mentalno atrofiranje.

Još jedan ledolomac zaustavljen u misiji spasavanja

Australijski ledolomac, koji je u misiji spasavanja zaglavljenog ruskog broda "Akademik Šokalski", morao je da se vrati zbog snežnih padavina koje su gotovo potpuno smanjile vidljivost, što je, takođe, sprečilo i akciju spasavanja helikopterom.

Gasili požar, našli plantažu marihuane

Policija je kod grada Turnea, na jugozapadu Belgije, zaplenila hiljade biljaka marihuane milionske vrednosti, koje su slučajno otkrili vatrogasci tokom požara u jednoj zgradi, a uzgajivači nisu nađeni.

Šumaher u kritičnom stanju

Mihael Šumaher je u kritičnom stanju posle nesreće na skijanju, saopštila je univerzitetska bolnica u Grenoblu u koju je primljen.

Požar u "Svoču", nema povređenih

U požaru u filijali kompanije "Svoč" u Švajcarskoj, jedna radionica je potpuno uništena, dok je druga teško oštećena, a povređenih nije bilo.

Proizvodimo hleb na crno?

Svaka druga vekna na našem tržištu proizvedena je na crno, a u mlinarskoj i pekarskoj industriji više od 50 odsto rada odvija se nelegalno, izjavio je član saveta direktora Poreske uprave Zoran Drakulić.

Najmanje 14 mrtvih u Iraku

U bombaškim napadima širom Iraka danas je poginulo najmanje 14 osoba, među kojima i jedno dete, saopštili su zvanični izvori.