Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar jača zbog poverenja investitora

Viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković izjavio je da je jačanje dinara prema evru poslednjih meseci posledica pada premije rizika zemlje i povećanog poverenja stranih investitora, kao i restriktivne monetarne politike centralne banke.

Preti novi hladni rat?

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev rekao je danas da će Rusija 'ubrzati razvoj svog nuklearnog potencijala ukoliko ne bude postignut dogovor sa Zapadom o protivraketnoj odbrani", dodajući da bi taj scenario odveo svet u novi hladni rat.

Imenovan privremeni vođa Al Kaide

Egipćanin Saif al-Adel, nekadašnji oficir specijalnih snaga egipatske vojske, izabran je za privremenog vođu terorističke organizacije Al Kaida, rekao je Noman Benotman, bivši lider Libijske islamističke borbene grupe.

Uhapšeni kladioničari prali novac od droge

Policija sumnja da je glavni posrednik između uhapšenih vlasnika kladionica i službenika Uprave za igre na sreću, Miloš Lučić, preko kockarnica prao novac od trgovine kokainom.

Povređen pri krađi kabla iz Vinče

Miloš K. (27) teže je povređen sinoć kad ga je udarila struja nakon čega je pao sa nekoliko metara visine u krugu Instituta za nuklearne nauke u Vinči.

Umarov: Cela Rusija bojno polje

Lider islamističkih pobunjenika u severnom Kavkazu Doku Umarov izjavio je da smrt Osame bin Ladena neće zaustaviti nasilje i nagovestio više napada, nazivajući Rusiju "bojnim poljem".

U dva kamiona prevozili 500 ljudi

Meksička policija pronašla je ilegalne migrante skrivene u dva kamiona u državi Ćijapas, na jugoistoku zemlje na granici s Gvatemalom, saopštilo je lokalno tužilaštvo.

Krali kamione

U Mionici su uhapšeni Milan A. (40) iz Novog Sada i Goran B. (38) iz Beograda osumnjičeni za krađu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Podravka kupuje Bambi i Alevu

Hrvatska kompanija Podravka priprema dve akvizicije u Srbiji na koje će potrošiti 100 miliona eura, piše Jutarnji list.

Šešelj se iz Haga vraća sa 5 miliona evra

Vojislav Šešelj, optužen pred sudom u Hagu za najteže ratne zločine počinjene u BiH, Hrvatskoj i Vojvodini, na ime odštete će dobiti pet miliona evra, saznaje Sarajevo-x.com iz dobro obaveštenih izvora.

Za ručak sa Klintonom Crnogorci naplaćuju 1000 evra

Ukoliko neko želi poslovnu promociju na konferenciji čiji će učesnik biti bivši američki predsednik Bil Klinton, u Budvi 22. maja, ili priliku da bude u njegovom okruženju na završnom banketu, moraće da plati hiljadu evra, piše podgorički "Dan".

35 ljudi poginulo na radu u 2010.

U Srbiji je prošle godine poginulo 35 radnika prilikom obavljanja posla, dok je oko 1.000 radnika teško povređeno na radu, a ti podaci su slični kao i prethodnih godina, rekao je danas državni sekretar Ministarstva rada i socijalne politike Zoran Martinović.

Titova štafeta krenula ka Beogradu

Hrvatsko-slovenačka "Štafeta bratstva i jedinstva", posvećena bivšem predsedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu, danas je, uz partizanske pesme, krenula iz Umaga prema Beogradu.

Grčka spremno dočekuje turiste iz Srbije

Ambasador Grčke u Srbiji Dimostenis Stoidis izjavio je danas u Beogradu da Srbija i u narednom periodu može računati na podršku Atine na putu evropskih integracija i izrazio očekivanje da će srpski turisti i dalje u velikom broju posećivati Grčku.

Uhapšen ljudožder u Moskvi

Posle dve nedelje traganja, moskovska policija je u zapadnom delu grada pronašla ljudoždera iz Ulice Alekse Dundića broj 7.

Spremaju se nove sankcije Siriji

SAD i Evropska unija spremaju nove sankcije vođstvu Sirije koja nastavlja oštre akcije protiv antivladinih demonstranata, rekle su danas američka državna sekretarka Hilari Klinton i šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton.

Stos - Kan ima ograničen imunitet

Međunarodni monetarni fond (MMF) saopštio je danas da njegov izvršni direktor Dominik Stros-Kan, koji je u pritvoru pod optužbom za seksualni napad u Njujorku, nema diplomatski imunitet na koji se može pozivati u tom slučaju.