Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

30.000 policajaca čuva papu u Riju

Papa Franja dolazi sledeće nedelje u Rio de Žaneiro na Svetski dan mladih, a predviđeno obezbeđenje je najveća policijska akcija u istoriji tog grada.

Spisak zadataka iz EU stiže krajem septembra

Tačan spisak zadataka u daljem procesu evropskih integracija Srbije biće isporučen najranije krajem septembra, kada sve zemlje članice EU u pregovarački okvir, koji priprema komesar Štefan File, ugrade svoje zahteve, pišu "Novosti".

Španski premijer odbija da podnese ostavku

Španski premijer Marijano Rahoj odbio je da podnese ostavku zbog korupcionaškog skandala koji potresa njegovu vladu koja pokušava da spasi četvrtu privredu po veličini u EU od ekonomske krize.

Ubio oca udarcima motkom u glavu

Zbog sumnje da je ubio oca u selu Konjic, kod Osečine, uhapšen je Milojko M, koji se tereti da pretukao oca Ranka M, koji je umro od udaraca motkom u glavu.

Rekordan rod pšenice, moguće pojeftinjenje hleba

U Srednjebanatskom okrugu završena je žetva pšenice, na površini od 51.000 hektara, sa rekordnim rodom od šest do osam tona po hektaru i sa odličnim kvalitetom zrna, rekao je danas Tanjugu predsednik Skupštine grada Zrenjanina Radovan Bulajić.

Džoana Rouling napisala krimi roman pod pseudonimom

Britanska književnica Džoana Rouling (JK Rowling), koja se proslavila serijalom o Hariju Poteru, priznala je danas da je pod pseudonimom napisala detektivski roman koji je kritika ocenila kao najboljom debitantskom krimi pričom u proteklih nekoliko godina.

Župa: Štrajkači spremni da umru

Grupa od 27 radnika Hemijske industrije "Župa" koji od četvrtka štajkuju glađu, najavila da će večeras zatvoriti fabričku kapiju i prestati da pije vodu.

Vojska Kosova do kraja godine

"Bezbednosne snage Kosova će ove godine postati vojska Kosova", potvrdio je danas svoj raniji stav kosovski ministar odbrane Agim Čeku.