Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

DW: Mađarski recept za opoziciju u Srbiji?

Poraz Fidesa, partije mađarskog premijera Viktora Orbana, na lokalnim izborima u Budimpešti i još nekoliko većih gradova može da bude znak da autokratski režimi u Evropi neće biti dugovečni kao što se činilo, ocenjuje Dojče vele (DW), uz pitanje mogu li se iz toga izvući pouke za situaciju u Srbiji.

Zemljotres na istoku Severne Makedonije

Zemljotres jačine tri stepena potresao je sinoć Strumicu na istoku Severne Makedonije, saopštila je Seizmološka opservatorija pri Prirodno - matematičkom fakultetu u Skoplju.

INTERVJU Bane Kerac: Nećete misliti kako je nešto skupo u prodavnici ako vas dva sata zabavljaju Kapetan Amerika i Hulk

Bane Kerac, jedan od najznačajnijih predstavnika "drugog zlatnog perioda" jugoslovenskog stripa i od nedavno član ekipe čuvenog italijanskog izdavača Serđo Boneli Editore, pričao je za 021 o tome kada se prvi put zainteresovao za crtanje, kako je tekao njegov kreativni put, o saradnji sa "Lukom Skajvokerom", ali i o nekim od njegovih najpoznatijih likova.

Dve dobitnice Bukerove nagrade

Kanadska književnica Margaret Etvud i britanska spisateljica Bernardin Evaristo podelile su ovogodišnju Bukerovu nagradu, uprkos pravilima koja ne dozvoljavaju dva pobednika.