Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tramp optužuje Evropu da devalvira evro

Američki predsednik Donald Tramp je u seriji današnjih tvitova optužio Evropu da devalvira vrednost evra i ponovo se obrušio na monetarnu politiku američke Uprave federalnih rezervi (Fed).

Arsenal prvi festival u Srbiji bez jednokratnih plastičnih čaša

Arsenal 09, koji će biti održan od 19. do 22. juna u Kragujevcu uz nastupe imena kakva su Testament, Little Steven, Red Fang, Kurt Vile, Darko Rundek i brojni drugi, prvi je festival u Srbiji na kome će se pivo i ostala pića piti isključivo iz trajnih plastičnih čaša koje se ne bacaju.

Ninamedia: Čak 89% građana protiv članstva u NATO

Čak 89 odsto gradjana ne podržava ulazak Srbije u NATO, ali većina anketiranih nije upoznata sa činjenicom da na teritoriji niti jedne države koja je članica NATO-a nije bilo rata, pokazalo je istraživanje koje je sprovela agencija Ninamedia, u okviru projekta Atlantskog saveta Srbije "Evroatlantske integracije u očima srpskih medija", koje je predstavljeno danas u Novom Sadu.

"Promene u radu parlamenta pod pritiskom Brisela"

Više opozicionih poslaničkih grupa ocenilo je da je najava predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković o promeni rada pralamenta, odnosno izbegavanje donošenja zakona po hitnom postupku, omogućavanje rasprave o budžetu kao jedine tačke dnevnog reda i ukidanje besmislenih amandama rezultat pritiska Brisela, bojkota parlamenta i protesta.

Ilija Dević pet dana štrajkuje glađu

Bivši većinski vlasnik ATP Vojvodine Ilija Dević, koji je u petak priveden u Centralni zatvor jer se zbog bolesti nije pojavio na zakazanom ročištu u Višem sudu, već peti dan odbija hranu i lekove, izjavila je njegova ćerka Anđelka Dević.