Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

SAD: Policajac ubio ženu posle prepirke

Jedna žena ubijena je tokom prepirke s policajcem u američkom gradu Bejtaun, u Teksasu, pošto se, kako tvrdi policija, opirala hapšenju i uzela elektrošoker policajca.

Večiti derbi u finalu Kupa Srbije

Fudbaleri Partizana plasirali su se večeras u finale Kupa Srbije, pošto su polufinalu eliminisali Radnički iz Niša ukupnim rezultatom 2:1.

Mesec se smanjuje zbog povremene tektonske aktivnosti

Iako je gotovo sva vulkanska aktivnost na Mesecu prestala pre više milijardi godina i reč je o mrtvom Zemljinom satelitu s retkom geološkom aktivnošću, na njemu se povremeno, kao i na našem i ostalim planetama, događaju potresi, kažu naučnici NASA.

Prošla opasnost od poplava

U Srbiji više nema opasnosti od poplava, izjavio je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić, i dodao da su vodostaji reka malo povećani, ali da ne mogu ugroziti ni stanovništvo ni objekte.

Miša Janketić - umetnik koji je demonstrirao odanost glumi

Otišao je jedan od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumaca, veliki profesionalac, umetnički uzor mnogima, složili su se Milan Vlajčić, Gorčin Stojanović i Vojislav Brajović na vest o smrti barda srpskog glumišta Mihaila Miše Janketića.