Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pad akcija Bajera zbog kazne od dve milijarde dolara

Akcije nemačke hemijske i farmaceutske kompanije Bajer pale su juče za čak 5,9 odsto, nakon što je kalifornijski sud naložio kompaniji da jednom bračnom paru obolelom od kancera isplati odštetu od preko dve milijarde dolara.

Ukinuto vanredno stanje u Banjaluci

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije saopštio je da se stavlja van snage odluka o vanrednom stanju u naseljima Vrbanja, Ada, Česma, Lazarevo 1, Zalužani i Priječani, javlja agencija Anadolija.

Anketa: Mej pala na peto mesto uoči izbora za EP

Konzervativci britanske premijerke Tereza Mej pali su na peto mesto uoči izbora 23. maja za Evropski parlament dok je partija Najdžela Faraža - Bregzit partija izbila na prvo mesto, pokazuju objavljeni rezultati istraživanja javnog mnjenja u "Tajmsu".

Evro sutra 117,94 dinara

Dinar će sutra nastaviti mirovanje prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 117,95 dinara za evro, što je naznatna promena u odnosu na danas, obavila je Narodna banka Srbije.

Protest penzionera 17. maja Beogradu

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije najavilo je danas da će u petak 17. maja u 11 sati održati protest na Trgu Nikole Pašića, zbog obustave postupka Ustavnog suda za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, koje su pokrenuli poslanici.

Interesi veterinara i farmaceuta guše svinjogojstvo

Usmerenost veterinarske službe prema interesima farmaceutske industrije glavni je razlog što Srbija još vakciniše svinje protiv kuge, odustaje od izvoza svinjetine u Evropsku uniju i time kontinuirano gasi tradicionalnu delatnost seljaka.

Hag ponovo izdao nalog za hapšenje dvoje radikala

Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu (MMKS) saopštio je da nisu ispunjeni uslovi za ustupanje Srbiji predmeta protiv poslanika SRS Petra Jojića i Vjerice Radete i ponovo naložio njihovo hapšenje zbog nepoštovanja suda.