Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Antić: Gasovod kroz Srbiju sredinom decembra, u planu i novi projekti

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se danas u Sankt Peterbrgu, u okviru SPIEF-a, sa predsednikom Upravnom odbora "Gasproma" Aleksejem Milerom, koji je poručio da će ta kompanija nastaviti redovno da snabdeva Srbiju gasom, a u razgovoru je konstatovano i da će linijski deo gasovoda kroz našu zemlju biti završen sredinom decembra.

Stručnjaci: U gradnji mini hidroelktrana koristiti evropska iskustva

Izgradnja mini hidroelektrana (MHE) u Srbiji moguća je pod uslovom da stručnjaci propišu uslove za gradnju, po ugledu na evropske zemlje, kojima se moraju poštovati standardi zaštite životne sredine, ocenjeno je danas na simpozijumu "Uticaj malih hidroelektrana na životnu sredinu u Srbiji".

Srbija potpisuje Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ministarkom trgovine Evroazijske ekonomske unije (EAEU) Veronikom Nikišinom, sa kojom je dogovorio da potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Srbije i Evroazijske unije bude 1. oktobra ove godine u Sočiju.

Đoković lako do polufinala Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u svoje deseto uzastopno polufinale Rolan Garosa pobedivši danas ubedljivo Nemca Aleksandra Zvereva sa 3:0, po setovima 7:5, 6:2, 6:2.

List Danas pokreće Klub čitalaca

Dnevni list Danas, u okviru crowdfunding kampanje, a povodom 22. rođendana, pokreće zajednicu svojih vernih čitalaca - Klub čitalaca Danasa, kroz koji će svi moći da pomognu ovoj redakciji da ostane nezavisna od političkih i ekonomskih centara moći.

Kapetan kruzera pre Budimpešte izazvao nesreću u Holandiji

Ukrajinski kapetan koji je upravljao kruzerom koji se sudario sa mađarskim turističkim brodićem na Dunavu protekle semice, upravljao je brodom koji je izazvao nesreću i u aprilu u Holandiji, saopštili su mađarski tužioci, prenosi Rojters.

Vesić mora da isplati Đilasu 300.000 dinara zbog uvrede časti

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je presudu da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić isplati 300.000 dinara bivšem gradonačelniku Draganu Đilasu po njegovoj tužbi za uvredu časti zbog tvrdnji da je "lopov koji je zadužio grad za 1,2 milijarde evra i da je od građana oteo 55 miliona evra".

Ronioci pronašli telo muškarca nestalog kod Trstenika

Ronioci Žandarmerije pronašli su beživotno telo muškarca, a pretpostavlja se da je reč o Vladimiru Cviliću (60) iz Selišta kod Trstenika, koji je nestao u utorak kada je krenuo da obiđe poplavljenu njivu kod Zapadne Morave, prenosi Blic.

EU uvela nova pravila za putovanja

Evropska unija je donela izmene Zakona o vizama kojima će poboljšati uslove za legalna putovanja i ojačati borbu protiv nezakonitih migracija, navode u Savetu EU.

Danski premijer podneo ostavku

Danski premijer Lars Leke Rasmusen podneo je danas ostavku nakon što su na parlamentarnim izborima dobar rezulat ostvarile levičarske stranke, dok su populisti, koji su podržavali vladu, pretrpeli veliki gubitak.