Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Antić: Gasovod kroz Srbiju sredinom decembra, u planu i novi projekti

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se danas u Sankt Peterbrgu, u okviru SPIEF-a, sa predsednikom Upravnom odbora "Gasproma" Aleksejem Milerom, koji je poručio da će ta kompanija nastaviti redovno da snabdeva Srbiju gasom, a u razgovoru je konstatovano i da će linijski deo gasovoda kroz našu zemlju biti završen sredinom decembra.

Stručnjaci: U gradnji mini hidroelktrana koristiti evropska iskustva

Izgradnja mini hidroelektrana (MHE) u Srbiji moguća je pod uslovom da stručnjaci propišu uslove za gradnju, po ugledu na evropske zemlje, kojima se moraju poštovati standardi zaštite životne sredine, ocenjeno je danas na simpozijumu "Uticaj malih hidroelektrana na životnu sredinu u Srbiji".

Srbija potpisuje Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ministarkom trgovine Evroazijske ekonomske unije (EAEU) Veronikom Nikišinom, sa kojom je dogovorio da potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Srbije i Evroazijske unije bude 1. oktobra ove godine u Sočiju.

Đoković lako do polufinala Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u svoje deseto uzastopno polufinale Rolan Garosa pobedivši danas ubedljivo Nemca Aleksandra Zvereva sa 3:0, po setovima 7:5, 6:2, 6:2.