Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

EU skida tri poreska raja sa crne liste

Ministri finansija Evropske unije bi ove nedelje trebalo da uklone britansku prekomorsku teritoriju Bermude, holandsko karipsko ostrvo Aruba i Barbados sa evropske "crne liste" "poreskih rajeva", izjavio je jedan zvaničnik EU.

Protesti u Albaniji, policiju gađali bakljama

Antivladini demonstranti u Albaniji molotovljevim koktelima i bakljama gađali su policiju, koja je u opremi za razbijanje demonstracija stajala ispred zgrade Vlade, samo nekoliko sati pošto su ih SAD i EU pozvali na uzdržanost.

Česi na ulicama zbog imenovanja nove ministarke pravde

Desetine hiljada Čeha ponovo su protestovale širom zemlje zbog imenovanja nove ministarke pravde Marije Benešove, za koju strahuju da je postavljena kako bi sprečila da premijeru Andreju Babišu bude suđeno zbog mahinacija sa evropskim dotacijama.

Poslodavci traže manji porez za veći minimalac

Jedan od najvažnijih zadataka Socijalno-ekonomskog saveta je određivanje minimalne zarade koja se u septembru određuje za narednu godinu, a u pregovorima učestvuju predstavnici poslodavaca, sindikati i Vlada Srbije.

Evro sutra 117,94 dinara

Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs iznosiće 117,94 dinara za evro, obavila je Narodna banka Srbije.

TS: Predlog zakona o sprečavanju korupcije ne rešava probleme iz prakse

Transparentnost Srbija saopštila je da Predlog zakona o sprečavanju korupcije koji će se naći na dnevnom redu nove sednice Skupštine Srbije ne rešava probleme i da ne daje zadovoljavajuća rešenja, između ostalog, ni u pogledu sprečavanja zloupotrebe javnih funkcionera za političku promociju, odnosno funkcionersku kampanju.

Uhapšen javni izvršitelj iz Leskovca

Niška policija uhapsila je javnog izvršitelja iz Leskovca P.K. (58) i odgovorno lice privrednog društva "Morava eko pelet" iz Grdelice M.K. (28), zbog sumnje da su zloupotrebama pribavili protivpravnu imovinski korist tom preduzeću, a na štetu poverilaca, saopšteno je iz MUP.

Preminula Doris Dej

Holivudska zvezda Doris Dej preminula je u 98. godini, saopštila je njena fondacija, prenosi RT.