Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Bez rešenja za bivše radnike PKB-a, sutra protest

Ministarstvo privrede Srbije odbilo je danas da se nagodi sa radnicima i penzionerima Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) oko naknade na ime besplatnih akcija koje nisu dobili kada je prodata ta firma, rekao je njihov advokat Saša Gemaljević.

Ponovo dozvoljen izvoz koštičavog voća u Rusiju

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin obavestio je ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da je ponovo dozvoljen izvoz koštičavog voća iz Srbje na teritoriju Evroazijske carinske unije, kojoj pripada i tržište Rusije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Crna Gora podržava članstvo Kosova u NATO

Crna Gora podržava strateški cilj Kosova da postane članica NATO, rekao je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Drakić tokom razgovora s komandantom Kosovskih snaga bezbednosti, general-potpukovnikom Rahmanom Ramom u Prištini.

Odloženo suđenje Jutki, tenzije ispred suda

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, optuženom za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić ponovo je odloženo. Odbrana Jeličića zatražila je izuzeće sudije.

Nove novčanice od 100 i 200 evra

Evropska centralna banka pustila je u opticaj novčanice od 100 i 200 evra, za koje se navodi da su sigurnije, i najnovija su izdanja u seriji Evropa.

Luvr zatvoren zbog protesta osoblja

Muzej Luvr, jedan od najposećenijih na svetu, danas je zatvoren zbog protesta osoblja koje tvrdi da ih je nedovoljno u odnosu na broj posetelica.