Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Polovinu prihoda u maloprodaji u Srbiji drže stranci

U Srbiji se tri odsto kompanija nalazi u većinskom vlasništvu stranaca, one stvaraju svaki peti dinar dodatne vrednosti, dok u srpskom izvozu učestvuju sa više od 50 procenata, a na tržištu maloprodaje stranci drže skoro polovinu prihoda, podaci su Privredne komore Srbije.

Srbiju napusti 300 lekara godišnje

Direktor Lekarske komore Srbije Milan Dinić izjavio je danas da Srbiju napusti oko 300 lekara godišnje u potrazi za boljim poslom i istakao da je neophodno preduzeti mere kako bi se sprečilo da u trenutku kada naša zemlja uđe u EU dođe do masovnog odlaska lekara.

"Sa prostora bivše SFRJ oko 100 boraca Islamske države"

Darko Trifunović sa Fakulteta za bezbednost izjavio je danas da je na strani "džihadista" u Siriji i Iraku ratovalo oko 100 osoba sa prostora Srbije, Kosova, BiH i Makedonije i da su svi oni pre odlaska na Bliski istok najpre otišli u Nemačku i Francusku.

Reklame banaka kontrolisaće NBS

Narodna banka Srbije namerava da ubuduće prati kako se banke oglašavaju, da li su im reklame tačne, pristojne, da li vređaju klijente ili konkurenciju, piše Politika.

U sudaru u Kongu 20 mrtvih

Najmanje 20 osoba poginulo je u Kongu u sudaru kamiona koji je prevozio kiselinu i još dva vozila, saopštili su zvaničnici.

Predsednik Sudana proglasio vanredno stanje

Predsednik Sudana Omar el Bešir raspustio je vladu i proglasio vanredno stanje na godinu dana, u vreme kada se u zemlji održavaju protesti u kojima su desetine ljudi stradale.

VIDEO: Japanska svemirska sonda sletela na asteroid

Japanska svemirska sonda nazvana po jastrebu Hayabusa 2 sletela je na asteroid udaljen više od 300 miliona kilometara od Zemlje u misiji traženja tragova o poreklu života, saopštila je u Japanska svemirska agencija.

Zrenjanin: Uhapšen zbog arsenala oružja

Zrenjaninska policija zaplenila je veću količinu oružja i municije i uhapsila S.V. (67) sa boravištem u okolini Zrenjanina zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanja sigurnosti.