Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nova presuda Miškovićima u utorak, 5. marta

Specijalni sud u Beogradu izreći će prvostepenu presudu vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima u utorak 5. marta.

Uskoro "crne kutije" u automobilima?

Na nivou Evropske unije pripremaju se velike promene u segmentu bezbednosti u saobraćaju, koje će uveliko uticati na učesnike u saobraćaju, ali i na automobilsku industriju, piše Jutarnji list.

Ivana Španović rutinski do finala EP

Ivana Španović plasirala se danas u finale skoka u dalj na Dvoranskom šampionatu Evrope u Glazgovu i napravila prvi korak ka osvajanju trećeg uzastopnog zlata.

Sindikat "Trepče" poziva međunarodnu zajednicu da zaštiti njihova prava

Jedinstvena organizacija sindikata (JOS) "Trepča" saopštila je da su vlasti u Prištini, oktobra 2016, jednostrano usvojile Zakon o "Trepči" bez učešća predstavnika rukovodstva i sindikata, kao i da su isto to uradile stavljajuči na snagu novi Statut "Trepče", zbog čega su poručili da će braniti svoju imovinu.

Nastavak sukoba u Kašmiru, četvoro mrtvih

Indijske i pakistanske trupe ponovo su granatirale položaje i sela duž nestabilne granice u Kašmiru, kada je poginulo najmanje četvoro civila dok je četvoro povređeno, rekli su zvaničnici.

Lošom organizacijom sistem koči najbolje đake

Kreatori kalendara tamičenja iz Ministarstva prosvete godinama unazad sprečavaju jedan broj najuspešnijih učenika da testiraju svoje znanje iz različitih oblasti, jer, s jedne strane postavljaju ograničenje da se učenik može takmičiti najviše iz dva nastavna predmeta i jedne vannastavne aktivnosti, a druge, ne vode računa o preklapanju datuma održavanja takmičenja, čak i kada je reč o srodnim predmetima.

Budžet Srbije u suficitu 32 milijarde dinara

Budžet Srbije je na kraju 2018. godine imao suficit od oko 32 milijarde dinara jer su prihodi iznosili više od 1.179 milijardi, a rashodi 1.147 milijardi dinara, objavilo je Ministarsrvo finansija.