Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Obeleženo 15 godina od martovskog pogroma Srba u Kosovskoj Mitrovici

Polaganjem venaca i cveća na spomen ploče stradalima Mitrovčanima 17. marta 2004. godine – Jani Tučev i Bori Spasojeviću i održavanjem parastosa kod spomenika Beli anđeo u blizini mosta na Ibru, danas je u severnoj Кosovskoj Mitrovici obeleženo 15 godina od martovskog pogroma.

Popović Ivković: Demonstranti nasrnuli na časne policijske službenike

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković saopštila je da najoštrije osuđuje "divljačko i huligansko ponašanje demonstranata Saveza za Srbiju, predvođenih Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem, Vukom Jeremićem i ostalima, koji su danas nasrnuli na časne policijske službenike".

Evro u ponedeljak 118,06 dinara

Dinar će u ponedeljak, 18. marta ojačati za 0,1 odsto u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,0660 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Naučnici protiv rađanja "dizajniranih beba"

Vodeći stručnjaci i etičari zatražili su moratorijum na genetski inženjering ljudskim polnim ćelijama ili embrionima zarad rođenja genetski izmenjenih beba, nakon što je kineski lekar prošle godine obznanio rođenje genetski modifikovanih bliznakinja.

Protivgradni strelci tužili RHMZ zbog neisplaćenih doprinosa

Osnovni sud u Kragujevcu doneo je prvostepenu presudu kojom se obavezuje Republički hidrometrološki zavod (RHMZ) da isplati doprinose za 12 meseci radniku koji radi kao protivgradni strelac, ali su iz RHMZ-a podneli žalbu na ovu presudu tvrdeći da su svi doprinosi isplaćeni, piše portal Radnik.rs.