Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kako će se nova pravila EU odraziti na proizvođače u Srbiji

Izvoz organskih proizvoda iz Srbije u zemlje EU premašio je 23 miliona evra godišnje, a s ozbirom na promene i rast organskog sektora, Unija je nedavno, posle više od dve decenije organske poljoprivredne proizvodnje, donela novu Uredbu o organskoj proizvodnji i obeležavanju organskih proizvoda.

Koliko su dečije igračke u Srbiji bezbedne

Bezbednost dečijih igračaka u Srbiji regulisana je Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte upotrebe, a stručnjaci ukazuju na to da bi trebalo detaljnije regulisati i definisati metode i kriterijume koje igračke treba da ispunjavaju u pogledu bezbednosti, kao i kontrolu.

Evro sutra 118,04 dinara

Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,04 dinara za jedan evro, što će biti najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Iskliznuo vagon na zatvorenom delu pruge kod Niša

Na pruzi Niš - Zaječar, od pre nekoliko dana potpuno zatvorenoj za putnički i teretni saobraćaj, iskliznuo je iz šina deo kompozicije koja je transportovana ovom dotrajalom prugom i to blizu samog ulaza u Niš.

CRTA pokrenula akciju "Hoću poverenika, a ne poslušnika"

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) saopštio je danas da je pokrenuo akciju "Hoću Poverenika, a ne poslušnika!", kako bi skrenula pažnju da proces izbora Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti još nije pokrenut, ali i da je neophodno poštovati kriterijume transparentnosti, otvorenosti, integriteta i da građani budu informisani ko su potencijalni kandidati.