Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nemačka olakšava zapošljavanje stranih radnika

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država u toj zemlji, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu članice EU, a mali broj nezaposlenih u najjačoj ekonomiji Evrope i sve starija populacija razlog su da nemačka privreda radna mesta popunjava uvoznom radnom snagom.

Još jedan izvođač radova na autoputu izabran bez tendera

Transparentnost Srbija (TS) danas je ukazala da Srbija u Poglavlju 5 u pregovorima sa Evropskom unijom koje je već otvoreno, a odnosi se na javne nabavke i javno–privatna partnerstva, čini suprotno onome što je dogovoreno i ugovora radove bez tendera.

SAD razmatraju povlačenje iz Sirije

SAD razmatraju potpuno povlačenje svojih snaga iz Sirije, u vreme kada su državne snage te zemlje pri kraju kampanje preuzimanja kontrole nad teritorijom koju je nekada držala Islamska država, rekli su američki zvaničnici Rojtersu.

Još jedan Kinez osuđen zbog nelegalne gradnje u Surčinu

Kinez Jiang Šudžong (39), koji je uhapšen u ponedeljak zbog nelegalne gradnje u Surčinu, osuđen je danas na uslovnu kaznu zatvora i novčanu globu od 300.000 dinara, na osnovu sporazuma sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.