Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Slovenija 2019. godine lansira dva satelita u svemir

Slovenačka vlada objavila je danas da je odobrila početna sredstva za lansiranje prva dva satelita projektovana u Sloveniji koji bi trebalo da budu poslati u svemir u prvoj polovini iduće godine raketom Vega, kompanije Arianspejs.

Ako se stranke u sporu dogovore, nema sudskih taksi

Ako stranke pred sudovima u Srbiji do zaključenja prvog ročišta za glavnu raspravu reše spor medijacijom, sudskim poravnanjem, priznanjem ili odricanjem od tužbenog zahteva, biće oslobođeni plaćanja svih sudskih taksi.

Figaro: Srbija ponižena u Parizu, Francuska je zabrljala

Protokol francuskog predsednika smestio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića izvan zvanične tribine na proslavi potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu. Predsednik Srbije bio je smešten van dometa televizijskih kamera, što je neprihvatljiv propust, s obzirom da je Srbija u Velikom ratu izgubila "1,2 miliona svoje dece", piše francuski list "Figaro".

Država taksistima omogućava da zadrže monopol

Iako se aktuelna vlada zalaže za uvođenje IT aplikacija za usluge koje su nam svakodnevno potrebne, u praksi ne samo da donosi rešenja koja onemogućavaju digitalizaciju, već i pružaoce usluga na klasičan, preskup način tretira kao jedine kojima dozvoljava da obavljaju delatnost.

Radovi na deonici Zrenjanin-Ečka

"Putevi Srbije" saopštili su da će se od četvrtka, 15. novembra do 2. decembra graditi kružna raskrsnica na državnom putu I B reda broj 13, deonica Zrenjanin-Ečka.

Turska se povukla sa samita o Libiji

Turska se sa "velikim razočarenjem" povukla sa dvodnevnog samita o Libiji, koji se održava u Italiji, izjavio je turski potpredsednik Fuat Oktaj novinarima, prigovarajući zbog isključenja Ankare iz pojedinih razgovora.

London i Brisel postigli sporazum o Bregzitu

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva sastaće se sutra posle podne radi razgovora o Bregzitu, nakon što su se Velika Britanija i EU saglasili oko nacrta teksta sporazuma o izlasku Britanije iz Unije.