Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ubuduće isplata zarada i neradnim danima

Poslodavci u Srbiji moći će ubuduće svojim zaposlenima da isplaćuju zarade i neradnim danima, čak i noću, a građani će istog trenutka na svojim računima imati uplaćeni novac.

Tramp sužava definiciju transrodnih osoba

Vlada Donalda Trampa planira da vrlo strogo odredi definiciju prema kojoj stanje polnih organa pri rođenju određuje rodni identitet, objavio je u nedelju "Njujork tajms".

Francuska pokreće istragu o deci rođenoj bez ruku

Francuska vlada odlučila je da otvori novu istragu o deci rođenoj bez ruku u nekoliko departmana, rekla je u nedelju ministarka zdravstva Agnes Buzin ocenivši "nepodnošljivim" da ti slučajevi ostanu nerasvetljeni.

Otmičari pustili najmlađeg afričkog milijardera

Mohamed Devdži (43) iz Tanzanije, koji važi za najmlađeg afričkog milijardera, saopštio je da je pušten na slobodu, pošto su ga otmičari devet dana držali u luksuznom hotelu u Dar-es-Salamu, a policija pretpostavlja da su njegovi otmičari iz Južne Afrike.

Prostor za zloupotrebe zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji je u skupštinskoj proceduri, ostavlja veliki prostor za zloupotrebe, upozorili su Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Danilo Krivokapić, iz SHARE Fondacije.

Evro u ponedeljak 118,48 dinara

Dinar će u ponedeljak zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 118, 48 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

U Hrvatskoj pao sneg

Prvi sneg ove sezone pao je na dalmatinskim planinama Dinari i Kamešnici, kao i na planinama uz granicu sa BiH.