Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Više jakih zemljotresa u Kanadi

Više snažnih zemljotresa zabeleženo u blizini kanadskog ostrva Vankuver, među kojima je najjači bio jačine 6,8 stepeni, a upozorenje na cunami nije izdato.

Ljajić: Investitorima više ne dajemo direktne podsticaje

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da država više ne daje direktne podsticaje investitorima, već rekonstruiše napuštene fabričke hale tako da budu u funkciji što, kako je ocenio, investitorima odgovara.

Pančevo: Ratari uskraćeni za hiljadu hektara zemljišta

Poljoprivrednici u Pančevu ostali su uskraćeni za najmanje 1.000 hektara državnog zemljišta jer je toliko, umesto njima, dato preduzeću Stari Tamiš, delu Sistema Almeks (Almex) koje je kršeći zakon gradskoj komisiji dostavilo netačne podatke o površinama koje ima u vlasništvu, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (Voice).

Ubuduće isplata zarada i neradnim danima

Poslodavci u Srbiji moći će ubuduće svojim zaposlenima da isplaćuju zarade i neradnim danima, čak i noću, a građani će istog trenutka na svojim računima imati uplaćeni novac.

Tramp sužava definiciju transrodnih osoba

Vlada Donalda Trampa planira da vrlo strogo odredi definiciju prema kojoj stanje polnih organa pri rođenju određuje rodni identitet, objavio je u nedelju "Njujork tajms".

Francuska pokreće istragu o deci rođenoj bez ruku

Francuska vlada odlučila je da otvori novu istragu o deci rođenoj bez ruku u nekoliko departmana, rekla je u nedelju ministarka zdravstva Agnes Buzin ocenivši "nepodnošljivim" da ti slučajevi ostanu nerasvetljeni.

Otmičari pustili najmlađeg afričkog milijardera

Mohamed Devdži (43) iz Tanzanije, koji važi za najmlađeg afričkog milijardera, saopštio je da je pušten na slobodu, pošto su ga otmičari devet dana držali u luksuznom hotelu u Dar-es-Salamu, a policija pretpostavlja da su njegovi otmičari iz Južne Afrike.

Prostor za zloupotrebe zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji je u skupštinskoj proceduri, ostavlja veliki prostor za zloupotrebe, upozorili su Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Danilo Krivokapić, iz SHARE Fondacije.