Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Jača krajnja desnica u Nemačkoj

Nemačka krajnje desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) prestigla je socijaldemokrate, pokazala je anketa objavljena u utorak, nekoliko dana posle nekih od najnasilnijih protesta radikalne desnice kakve ta zemlja nije doživela decenijama.

Poginuo zamenik tužioca u Novom Pazaru

Zamenik novopazarskog osnovnog javnog tužioca Relja Petrović poginuo je večeras u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na ulazu u Sjenicu, kod sela Kneževac.

Kinezi dobro prošli u kupovini RTB "Bor"

Kada se temeljnije pročita ugovor o dokapitalizaciji kompleksa za vađenje i topljenje bakarne rude, vidi se da je kineska kompanija "Ziđin" do vlasništva došla polaganjem 350 miliona evra u kapital svoje nove firme, kao jemstvom da će u budućnosti dobro upravljati (i) posrnulim borskim gigantom.

Javnobeležnička komora: Javni beležnici se strogo pridržavaju svih propisa

Javnobeležnička komora saopštila je danas da se beležnici strogo pridržavaju svih zakona i propisa kojima je uređena njihova delatnost, među kojima je Zakon o prometu nepokretnosti, po kojem obavezno upozoravaju građane, ukoliko utvrde da je predmet kupoprodajnog ugovora nepokretnost bez upotrebne dozvole ili u postupku legalizacije.