Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uvredljivi komentari na internetu postaju globalni problem

Tehnološke kompanije kao što su Gugl, Jutjub, Fejsbuk i Tviter dugo su bile globalne platforme za slobodu govora, ali u poslednje vreme sve više moraju da rade na uklanjanju uvredljivih sadržaja. I to nije samo američki, već globalni problem.

Ministarstvo: Subotički Festival za decu odbijen zbog narušavanja programa

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je njihova komisija koja je odlučivala na konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti pozorišne umetnosti, odlučila da odbije projekat subotičkog Međunarodnog festivala za decu, zato što je došlo do značajnog narušavanja programa u odnosu na konkursnu dokumentaciju.

Bajaga ipak "nastupio" u Karlovcu

Prvo veče "Dana Radićeve" u hrvatskom gradu Karlovcu moglo bi se ozbiljno shvatiti i kao poruka Karlovčana gradskim vlastima, a kada je u pitanju najavljena rasprava o novoj koncepciji "Dana piva", piše KAportal.

Koka-kola kupila Kosta kafu

Kompanija Koka-kola objavila je da je postignut konačan dogovor o preuzimanju "Costa Limited", jednog od vodećih svetskih trgovačkih lanaca kafom.

Francuska zabranila pesticide koji ubijaju pčele

Danas u Francuskoj na snagu stupa zabrana pet vrsta neonikotinoidnih pesticida, čime je ta zemlja preuzela vodeće mesto u borbi protiv hemikalija koje se smatraju odgovornim za dramatično smanjenje broja pčela.