Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Atest za foliju 9.000 dinara

Brojne potvrde "o prepravkama na vozilu" koje su neophodne vozačima da bi izvršili odgovarajući atest i prošli na tehničkom pregledu, ovih dana pune kasu skoro svih zastupnika proizvođača automobila u Srbiji jer se cena ove usluge kreće od tri do šest hiljada dinara.

Nastavlja se kolaps turske lire

"Turska se politički pod predsednikom Erdoganom pretvorila u islamsku autokratiju. Dramatični raspad vrednosti turske lire zajedno sa žestokim tempom inflacije jesu vesnici pretećeg sloma", piše nemačka štampa.

Izgorela još dva automobila u Nišu

Dva automobila izgorela su u noći između nedelje i ponedeljka, u Mokranjčevoj ulici u Nišu, ispred kuće biznismena I. S. vlasnika lanca hotela.

Rezerve rude bora kod Baljevca vrede milijarde dolara

Kanadska kompanija "Erin ventures" iz Vankuvera, pronašla je u rejonu Piskanja, nedaleko od napuštenih rudnika uglja kod Baljevca na Ibru (opština Raška), rezerve rude bora, čija je bruto vrednost veća od dve milijarde dolara, pišu "Novosti".

Tramp ponovo pozvao na bojkot "Harlija Dejvidsona"

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je pozvao na bojkot američkog proizvođača motocikala "Harli Dejvidson", koji je u junu najavio da će, zbog porasta troškova usled novih evropskih tarifa, prebaciti proizvodnju za evropsko tržište.

VOICE: Novim zakonom država sebe zaštitila, a diskriminisala porodice

Zakon o finansijskoj podršci porodici s decom, čija primena je počela 1. jula ove godine, uprkos najavama nadležnih, neće olakšati položaj roditelja niti će doprineti povećanju nataliteta, već država tim zakonom štiti samo sebe, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).