Info
20.05.2020.
10:50 > 11:18
Ustavni sud Nemačke presudio je da je Evropska centralna banka obavezna ne samo izjasniti se o poštovanju proporcionalnosti pri višegodišnjem masovnom otkupu obveznica, već i predočiti kakve su posledice ovakve monetarne politike na finansije i ekonomiju najmoćnije evropske države.
  • Mile

    20.05.2020 13:50
    Osnovno pitanje je šta bi se desilo da Nemačka napusti EU? Odgovor je - raspad EU. Pošto je nemoguće da se to desi, ovo su verovatno trikovi koji za cilj imaju nešto sasvim drugo i neka prestrojavanja i nove modele funkcionisanja pred finansijsku krizu koja dolazi. Treba čekati rasplet jer će sve to i nas jako pogoditi, bez obzira što nismo članica, ali nam je EU osnovni oslonac u velikom delu našeg funkcionisanja. Čas SAD, Rusiji i Kini, ali zemlje EU i naši susedi (non EU) je ono za čega smo prirodno vezani vekovima, kakvi god uslovi bili, ratni ili mirnodopski. Tema jeste vrlo bitna i nije za džabe već izazvala komešanje na drugim kontinentima. Pratimo, a vi pišite i dalje.
  • Anonimus

    20.05.2020 13:31
    Izvanredna analiza; dobro je da portal 021.rs ima saradnike koji povremeno mogu pisati i o evropski važnim pitanjima, sve pohvale!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna