Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Radnici "Zastava oružja" započeli generalni štrajk

Radnici prve smene u fabrici "Zastava oružje" iz Kragujevca jutros su obustavili rad, a štrajk će se nastaviti i u drugoj i trećoj smeni do ispunjenja zahteva radnika, rečeno je Beti u sindikatu. Direktor fabrike "Zastava oružje" Milojko Brzaković tvrdi da je štrajk neosnovan.

Vozači mogu i sa saobraćajnom potvrdom o dozvoli u Mađarsku

Zbog sporadičnih slučajeva "vraćanja" vozača na graničnim prelazima sa Mađarskom, kojima nisu uvažene potvrde o produženju važenja saobraćajne dozvole, MUP Srbije je uputio molbu kolegama iz te zemlje, da prihvate potvrde o produženju roka, a koje su uredno izdate u Srbiji.

Zakerberg se izvinio zbog masovnog curenja podataka

Vlasnik kompanije Facebook Mark Zakerberg odgovarao je na pitanja evropskih parlamentaraca o propustima njegove kompanije u zaštiti korisničkih podataka u skandalu sa Kambridž analitikom i izvinio se zbog masovnog curenja podataka, ali je većina pitanja ostala bez odgovora.

VIDEO: Otvoren Muzej iluzija

U Beogradu je danas otvoren Muzej iluzija sa više od 70 eksponata, šesti te vrste u svetu, nakon Zagreba, Zadra, Ljubljane, Beča i Omana.

Vlasnici i dalje čekaju koeficijent za restituciju

Isplata obeštećenja starim vlasnicima u postupcima restitucije trebalo bi da počne za pola godine, ali Ministarstvo finansija još nije utvrdilo koeficijent po kom će se isplaćivati imovina koju je nemoguće vratiti u naturi.