Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Poverenik nije dobio dovoljno novca za plate zaposlenih

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ukazao je danas da državnim budžetom za ovu godinu nije odredjeno dovoljno sredstava za tu instituciju, te da ako se ne nadje rešenje problema neće moći svim zaposlenima da isplati plate i da će možda morati da razmišlja i o otpuštanjima.

Porasla podrška EU u 26 zemalja članica

Prvi put od 2007. godine više Evropljana veruje da se "njihov glas računa u EU", a podrška Uniji porasla je u 26 od 28 država članica tog bloka, prema danas objavljenim rezultatima ankete sprovedene među više od 27.000 ljudi širom kontinenta.

Arapi zainteresovani za Luku Novi Sad

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je s predsednikom kompanije Dubai Port World, sultanom Ahmedom Bin Sulajem, potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i te firme iz UAE.

Policajac dobio uslovno pet meseci zatvora za Savamalu

Viši sud u Beogradu potvrdio je sporazum o priznanju krivičnog dela između Višeg javnog tužilaštva i policijca Dežurne služe beogradske policije Gorana Stamenkovića prema kojem je priznao nesavestan rad po pitanju rušenja nelegalnih objekata u Savamali.

Radnici "Zastava oružja" započeli generalni štrajk

Radnici prve smene u fabrici "Zastava oružje" iz Kragujevca jutros su obustavili rad, a štrajk će se nastaviti i u drugoj i trećoj smeni do ispunjenja zahteva radnika, rečeno je Beti u sindikatu. Direktor fabrike "Zastava oružje" Milojko Brzaković tvrdi da je štrajk neosnovan.

Vozači mogu i sa saobraćajnom potvrdom o dozvoli u Mađarsku

Zbog sporadičnih slučajeva "vraćanja" vozača na graničnim prelazima sa Mađarskom, kojima nisu uvažene potvrde o produženju važenja saobraćajne dozvole, MUP Srbije je uputio molbu kolegama iz te zemlje, da prihvate potvrde o produženju roka, a koje su uredno izdate u Srbiji.