Info
26.03.2015.
09:14 > 09:57
Putnici iz Beograda koji su pre sedam dana putovali u Sloveniju doživeli su neprijatnosti na graničnom prelazu Obrežje između Hrvatske i Slovenije.
  • Nišlija

    30.03.2015 18:17
    Pera - @anonymus - kada bi u Srbiji Slovenci plać
    Čuj ovo: "Kad je Vojvodina koliko toliko bila svoja osamdesetih sa Slovencima su Vojvodjani poslovali sve u sesnaest na obostrano zadovoljstvo. I Slovenci su poslovali posteno kao i mi kod njih, fer i posteno. Posle kad se krenulo srbovati i mitingovati i kad je Srbija ukinula autonomiju a potom i unistila Vojvodinu ceo taj napore jedne cele generacije je potpuno pao u vodu. Sad imamo taj srbijanski "model" poslovanja, tako da nemoj da sam nekog cuo ko je protiv autonomije Vojvodine bio tada ili sada, da se zali. Ima da cutite i trpite! Hteli ste srbovati, e sad uzivajte!"

    U tadašnjoj centralizaciji države su uništene i:
    EI-Niš naša najveća elelkt.industija
    DIN-Niš najveća duvanska industrija u Srbiji
    NITEKS-Niš najveća tekstilna industrija u Sr
    Jastrebac-Niš najveća fabrika pneumatskih pumpi u EVROPI
    MIN- Niš koji je proizveo celu jugoslovensku železnicu
    Vulkan-Niš velika industrija gume
    Jugoterm- najveća fabrika radijatora u Srbiji
    Nisal- velika aluminijumska prerada

    i još mnoge firme u Nišu i po Južnoj Srbiji su stradale u tom ukidanju nadležnosti, kada je Niš imao praktično sve nadležnosti kao sada Bg.

    Tu anti-birokratsku revoluciju su ipak povele garniture iz Vojvodine, koje mi sad glume neko autonomaštvo. Na pr. seti se šta je pevao Balašević: "Hebo nas ko nas sastavi", a ovamo drži predavanja o bratsvu i jedinstvu, kao i vi o "srbijanskom modelu poslovanja"





  • Nišlija

    30.03.2015 17:49
    Pera - @anonymus - kada bi u Srbiji Slovenci plać
    Dok oni kod nas mogu da kupuju zemlju,fabrike i uvoze šta žele, naše firme praktično imaju zabranu rada i u Sloveniji i u Hrvatskoj.
    Dobar deo ekonomije Slovenije zavisi od tržišta Srbije. Pogledajte primer Merkatora i Gorenja, cela njihova proizvodnja se zasniva na tržištu "EX-YU" zemalja, a mi kod njih, jedino je "Nektar" ušao na tržište i to na jedvite jade.

    More, uveo bi vam recipročne mere, ako oni donose carinske propise tamo, odgovoriti istim propisima i sa naše strane, pa da vidimo.

  • SSSS

    30.03.2015 08:43
    odgovor Srbinu
    "Srbin
    @ SSSS - cililizacija u Sloveniji?
    Gde su sada ovdašnji austrougari sa komentarima?

    Ja sam cisti Srbin i nesto ne obozavam Beograd".

    Srbine, tebi nije jasno da se ovde ne radi o tome ko voli a ko ne voli Beograd! Ne volim ga ni ja ako hoćeš da znaš. Nego se radi o poštovanju državljana Srbije na državnoj granici Slovenije. Ako si Srbin ne smeš da tolerišeš omalovažavanje i vređanje gradjana Srbije ali isto tako ne smeš dozvoliti da Srbina vređaju ni austro-ugari,autonomaši, Bugari, Ameri, Nemci itd. Naravno i kod nas ima kukolja, ne verujem da je naša služba na granici mnogo dobra....
  • @Prečanin - Jula 2010...

    28.03.2015 18:49
    "... zapisavamo ..." je rec kojom si ih kupio. Posle je sve bilo lako.
  • Pera

    28.03.2015 08:41
    @anonymus - kada bi u Srbiji Slovenci plaćali por
    "...Trebalo bi proveriti..."

    Pa ko ce proveriti? "Drzava" Srbija? Nemoj biti smesan...

    "...ali neka posluju i rade ovde kao u Sloveniji..."

    A zasto bi Slovenci poslovali i radili kao u Sloveniji, ako posluju u Srbiji? Ako je sistem takav u Srbiji da je sve okrenuto naglavacke zasto bi neko iz druge zemlje to morao da vraca u normalu? Kad je Vojvodina koliko toliko bila svoja osamdesetih sa Slovencima su Vojvodjani poslovali sve u sesnaest na obostrano zadovoljstvo. I Slovenci su poslovali posteno kao i mi kod njih, fer i posteno. Posle kad se krenulo srbovati i mitingovati i kad je Srbija ukinula autonomiju a potom i unistila Vojvodinu ceo taj napore jedne cele generacije je potpuno pao u vodu. Sad imamo taj srbijanski "model" poslovanja, tako da nemoj da sam nekog cuo ko je protiv autonomije Vojvodine bio tada ili sada, da se zali. Ima da cutite i trpite! Hteli ste srbovati, e sad uzivajte!
  • anonymus

    27.03.2015 15:01
    kada bi u Srbiji Slovenci plaćali porez ne bi se t
    Trebalo bi proveriti koliko poreza Slovenci nisu platili u Srbiji, koliko radnika su zaposlili a nisu prijavili... Cimos, Prvi Maj - Pirot uništeni, a uvoze nam i prodaju kinesku robu (na kojoj piše proizvedeno u EU).
    Za nas misle da smo Gvatemala. Nemam protiv nikoga ništa ali neka posluju i rade ovde kao u Sloveniji i onda se ne bi tako ponašalii ponižavali nas na svakom koraku..

    Na žalost to je tako - proverite bilo koga ko je radio za njihove firme kakva su iskustva i koliko su dužni ovde ostali i koliko duguju.
  • Сале Сремац

    27.03.2015 13:00
    Zemljoposednik - iz Srema @Autonomascina
    Потписујем! А аутономаши, поготово ови новосадски, су обични издајници свог народа!
  • Prečanin

    26.03.2015 23:26
    Jula 2010...
    ...supruga i ja, onako "na slepo" sednemo u auto i pravac Kopar, na 7 dana.
    Hrvati na granici ljubazni, Slovenci još i više.
    Koprani odmah našli sobu u hotelu "Koper" i parking (službeni, iza zgrade) da ga koristimo koliko nam volja, besplatno.
    Uveče, u gradu, svi pričaju srpski, čak i mladi ljudi, bilo nas je sramota što nismo bar neke slovenačke fraze naučili. Ljubazni i predusretljivi. Prodavci, policajci, konobari...
    Svuda po Kopru spomen ploče, biste, nazivi ulica, sve partizani-oslobodioci. "Padlim borcem in žrtvam za svobodo v NOB 1941-45", prepisujem sa jedne od fotografija. Nisu se toga odrekli, nemaju komplekse. Mi takve spomen ploče zapišavamo.
    Radnički pokret u gradu jak, moćni sindikat u brodogradilištu, nije šala, bato! Ne živi džabe tu Marko Brecelj, glavom i sedom bradom.
    U povratku smo dva dana obilazili Sloveniju i opet ista priča. Divni ljudi.
    Eto, to je naše iskustvo. Preporučujem svima.
  • 26.03.2015 18:26
    Mnogi ne mogu da prezale raspad zuto-crne imperije, kao sto mnogi zale Sfrj i drze Titovu sliku na zidu, tako ima i onih koji zale Austrougarsku, kako neki kazu pretecu Evropske unije kad su sloveni bili pod germanskom upravom.
  • Zemljoposednik

    26.03.2015 17:43
    iz Srema
    @Autonomascina
    Autoput sa desne strane Dunava, sremske, odrzava isto tako vojvodjansko preduzeće Srem put ali pošto se ovde mnogo manje krade nego u Novom Sadu (svi politicari su ili u BG ili u NS) ostane više novca za ono za šta je namenjen. Inače običnog gradjanina Pazove ( Mitrovice, Rume, Pančeva, Vršca) zabole za probleme BG ili NS, imaju oni probleme u lokalu, a ionako su svoj političarski ološ prosledili u glavne gradove. Najpametnije bi bilo da se svi ostali odcepe od glavnih gradova, svima bi bilo bolje, više novca bi ostajalo u lokalu, a glavni gradovi i prazilukaši koji žive u njima bi bili svoji na svome, svi zadovoljni.
    E sad ozbiljno, kome je do cepanja sem nacionalnim manjinama koje ne mogu da prežale 1918. i potomcima autonomasa sa Limana? Koliko ih ima na izborima? 3% od izašlih, to sve govori.
  • jadni mi

    26.03.2015 17:31
    Sve mislim da je carinik bez ikakvog razloga poceo tako da se ponasa... pod br 1 da li ste svesni da tamo ima vise kamera nego ljudskih glava, dobio bi otkaz momentalno! pod 2 da li ste svesni koji broj ljydi dnevno iz srbije prodje kroz tu granicu, i sada mu bas smetaju ovi putnici. Ma, hajde..
  • Vojvođanin

    26.03.2015 17:22
    Nažalost džaba je govoriti i bacati bisere
    Ako ti nije jasno da se Vojvodina otcepljuje već 25 godina direktno potezima viđenijih Srba iz Beograda, onda ništa. Verovatno dobro živiš.
    Verovatno ti je prirpdno što su pobijene sve vojvođanske firme, i one koje su dobro radile, kroz Agenciju za krađu.Zatim rasprodata vojvođanska zemlja strancima. Zatim odneta svak žetva, porez, bilo šta. Zatim ubijen abnka koja je trebala da obezbedi NEZAVISNE kredite iz EU.
    Ma, to je svima jasno. Znači, tako izgleda bratstvo Srba preko Save? Ahm!
    A da mi vidimo i nešto lepo od vas, braćo?
    Nego, miran sam jer znam da otcepljenje Vojvodine neće izvesti niko odavde.
    Izvešće nam ga drugi, kao ostvarenje tačke 7 plana, ako znaš na koji mislim.
    Pisao sam svuda o tome, ali svi se smeju.
    Verovatno je BIA-i najsmešnije.
    Pa, dobro, manje će se smejati kada bude ustanovljena baza u Petrovaradinu.
    Samo, šteta mladih života pre toga.
  • wifi

    26.03.2015 16:50
    čisto da se zna...
    Nije u pitanju carinik nego policajac (ako je bilo kako je napisano, budala je, a zato ne moraš biti ni Slovenac, ni Hrvat, ni Srbin, dovoljno je samo biti budala), u pitanju je malogranični prelaz između Slovenije i Hrvatske. Tačka.
  • goran

    26.03.2015 16:49
    Kakva rafalna paljba dezurnih botulizmiranih pljuvaca koji zagrizu tekst cim im bacis kosku za glodanje... Cim je novinar naveo da su Beogradjani sto nije bar malo istrazio da li su nesto prekrsili od propisa i pravila, bili bezobrazni, vozac prekrsio par hiljada EU pravila... Ipak nas neko dovodi u red.
  • nacionalna manjina

    26.03.2015 16:47
    e moji slaninari
    Pa zar vi kvazi autonomasi i vojvodjani ne kontate da ste u Vojvodini postali nacionalna manjina, da ima vise Srba (gedzovana, licana, kordunasa, krajisnika i sl.) nego vas... I dobro je da je tako! :P Da vam ne padne na pamet opet da ratujete za ugare ( cast izuzecima)...
    Sramno je to sto pisete ovuda...
    To vas je izgleda onaj canak ucio?

    Pa odcepite se vise, da vidim i to cudo...
  • Jedini pravi i izvorni autonom

    26.03.2015 16:16
    @autonomas v2 - strasno
    Gari, predlažem pažljivo čitanje teksta.
    Ponavljam - pažljivo čitanje teksta.
    Čovek je govorio o popularnom izrazu koji je poznat svim Vojvođanima, rampi koja više ne postoji, kao ni kućice za naplatu.
    Sada tamo ginu ljudi.
    Niko nije utvrđivao nikakve granice.
    Mozak danas vidi ono što želi, naročito ako se ne čita pažljivo.
    Pažljivo ćitanje znači shvatanje značenja pojedinih reči u širem smislu slike koja se prezentuje.
    Ako je tebi stid o bližnjem jedini problem, lako ćemo. A šta je tu strašno?
    Granice se utvr]uju tamo gde se ljudi dogovore,
    ili tamo GDE NEKO DOĐE SA STRANE I POSTAVI IM.
    Naravno, ne pitajući ih. Kao veliki prijatelj koji ih brani od terorista.
  • autonomas v2

    26.03.2015 15:30
    strasno
    Koliki god da sam autonomas ne mogu da se ne postidim istomisljenika (autonomasa) koji nemaju blage veze sa geografijom(Beska kao granica Vojvodine) i opravdavaju ovakav cin...
  • 26.03.2015 15:30
    ko saucesce
    al se primate...
  • marko

    26.03.2015 15:22
    Meni sada nije jasno, zasto im granicni prelaz izmedju Hrvatske i Slovenije? Zar nisu obe zemlje clanice EU?
  • ko pita ne skita

    26.03.2015 15:17
    cekaj.. nije mi jasno.. otkud granica izmedju dve zemlje evropske unije?
  • Vojvođanin

    26.03.2015 14:57
    To.
    Ovo treba da uvede i Vojvodina prema Beograđanima.
  • 26.03.2015 14:51
    Revizija
    Srem nije Vojvodina. Trojedna kraljevina i drzavno istorijsko pravo...
  • 26.03.2015 14:40
    Konstantno sirinje verske, rasne i nacionalne mrznje od strane jednog dezurnog komentatora "vr". Republikanac, znamo svi da mrzis iz dna duse sve sto je srpsko i da kod kuce drzis zuto-crnu zastavu bivse imperije. Hoces li biti postedjen kad dodje na red revizija trijanonskog sporazuma? Je li znas kojoj od 64 zupanije pripada tvoje mesto boravka? Delvidek! Republikanac, znas koji su juzni krajevi...
  • Vlada

    26.03.2015 14:12
    @Anonimus - Београђанин
    A taj kvazisrbski, splavarski, 'umri, zakolji' Beograd u kojem živi tvoje pleme ne voli niko normalan.
  • Autonomaščina

    26.03.2015 13:53
    @Zemljoposednik - iz Srema
    U poslednje vreme su se Sremci odrekli Vojvodine.
    Misle da će ih bolje ogrejati beogradska vatra.
    Ako pratiš malo više komentare po "021", koji u poslednje vreme beleži porast upravo zbog slobode
    govora, koju ne vidim na većim medijima, i ako se manje baviš procenom tudje inteligencije,
    shvatio bi zašto sam napisao takav komentar.
    Nekadašnja rampa na Beški je postala slavna upravo po definiciji graničnog prelaza.
    Čak je i autoput bolje održavan sa te strane, jer
    nije zavisio od para Vojvodina puta.
    A nisam čuo nekog iz Stare ili nove Pazove, Rume, Mitrovice da razmišlja mimo beogradske politike.
    Za razliku od tebe, ja pouzdano znam vojvođansku budućnost iz snova koji se ostvaruju.
  • Zemljoposednik

    26.03.2015 13:29
    iz Srema
    @Autonomaš - Razumem carinika
    Kamo sreće da ovako jednog dana bude na prelazu Beška.
    Pa da od Unutrašnjosti postanemo njihova Spoljašnost.
    **********************************
    Koji si pa ti autonomas kad se unapred odrices Srema... Frusku bi u inostranstvo? Ovo sasvim dovoljno govori o intelektu onih sa potpisom "autonomas".
  • Vojvođani

    26.03.2015 13:10
    Što se čudite? Uskoro vas ni u Vojvodinu neće puštati dok se ne kultivišete.
  • predrag

    26.03.2015 13:07
    @ More bre
    Navodio bi im se ljubavi sa užom i širom familijom bez obzira da li su slovenci, hrvati, mađari...... Kakvo iživljavanje.

    Zaboravio si Siptare , Amere , Turke , Nemce ... i sve druge koje nas covek toliko voli.
  • Novosadjanka

    26.03.2015 13:04
    Slovenija
    Često idem u Sloveniju i nikada, baš nikada nisam imala problema na njihovoj granici. Kod Hrvata da, nekoliko puta, ali u Sloveniji nikada.
  • Steva-NS

    26.03.2015 13:04
    Srbija ima Kandićku,koja organizuje doček Slovenac,sa pogačom i solju!Koja je to prednost.
  • rale

    26.03.2015 13:04
    @Anonimus
    " A vi Beogradjani svake godine snimajte na zeleznickoj stanici kako vam pijani Slovenci dolaze na docek Nove godine. "

    Kakve veze imaju slovenacki turisti sa ovim carinikom ? Isto bi bilo da madjarske novine kritikuju hiljade srpskih turista zbog nekog naseg carinika na Horgosu .
  • Srbin

    26.03.2015 12:59
    @ SSSS  - cililizacija u Sloveniji?
    Gde su sada ovdašnji austrougari sa komentarima?

    Ja sam cisti Srbin i nesto ne obozavam Beograd.
  • Novosađanin

    26.03.2015 12:42
    Oooj botovi plaćeni smirite se, provaljeni ste.
    Tačno se vidi koji je čiji komentar. Čim se plete po Srbiji prvi su. Gađenje praznim rečima izazivaju, ništa drugo ne mogu.
  • Novosađanin

    26.03.2015 12:35
    "xyz
    Predlazem da opet zaratimo sa Slovenijom."

    Elementartno nepoznavanje istorije. Nismo mi ratovali sa Slovenijom. Oni su ubijali osamnaetogodišnje vojnike vojske SFRJ jer su ovi morali da brane granice iste.

    ps. sad mi Anti-spam zaštita traži da ukucam kod "Hdz...", znao sam :)
  • realan

    26.03.2015 12:32
    Inace , mnogi ovde naprosto obozavaju Slovence , Hrvate , Madjare , Ameriku , Siptare , Nemacku , zapad ...
  • Novosađanin

    26.03.2015 12:30
    I ja sam imao sličnu scenu pre više godina. Gledam da ih zaobilazim.
  • xyz

    26.03.2015 12:28
    Predlazem da opet zaratimo sa Slovenijom.
  • prolaznik

    26.03.2015 12:23
    Paljenje hrvatske i slovenacke ambasade u Beogradu , paljenje dzamija , ubistvo Brisa Tatona , paljenje hrvatskih automobila u Novom Sadu , paljenje albanskih pekara po Novom Sadu ...
    To je sasvim u redu , zar ne ?
  • ljuba

    26.03.2015 12:17
    @ Микац
    " ...су нас гурали у рат .."

    Ocekujes da te voli neko protiv koga si ratovao ?
  • neko

    26.03.2015 12:15
    Nas ne voli niko , a ne samo Slovenci .
  • Miroslav

    26.03.2015 12:14
    Mogli bi oni da dobiju granicni prelaz i u Zemunu uskoro ...
  • Limanka

    26.03.2015 12:13
    A zašto da nas drugi vole?!
    Čitam komentare i ne mogu da verujem! Nama ne trebaju nikakvi Slovenci ili ini, mi smo sebi najgori neprijatelji! Ovde je pola komentara kako Novosađani mrze Beograđane, moji sugrađani kao da se raduju što su ljudi maltretirani! Jako se stidim takvih komšija!
    Mislim da ovu stvar treba ispitati do kraja i, ukoliko se utvrdi da je ovo istina, zvaničnim putem tražiti sankcije protiv carinika!

  • perica

    26.03.2015 12:10
    Mnogi ovde ne vole Slovence , zasto bi oni voleli nas ?
  • Pedja

    26.03.2015 12:07
    Granični prelaz Obrežje spada u red manjih graničnih prelaza i takozvanih pograničnih prelaza. Predviđen je za olakšani prelaz građana Hrvatske i Sovenije samo sa ličnom kartom. Inače se nalazi na svega 5 kilometara o graničnog prelaza Bregana koji je na autoputu koji ima kapacitet da zadovolji prelazak svih putnika. E sada, neki da bi izbegli gužvu na Bregani pokušavaju da pređu granicu u Obrežju.Pričam ovo iz ličnog iskustva jer su mi prvi puta kada sam se zatekao tamo rekli da prelaz služi samo za građane Slovenije i Hrvatske i ljubazno me zamolili da pređem na Bregani. Pošto imam dvojno državljanstvo i Hrvatski pasoš, po pokazivanju Hrvatskih dokumenata su me bez problema pustili da pređem granicu. Treba se informisati pre polaska na put. To svakako ne opravdava kretena koji je napravio ljudima problem.
  • 26.03.2015 12:06
    Београђанин
    Београд, овај европски Београд на води, не воле ни Београђани. Тачније они који не живе у кругу двојке и од ЕУ/УСА грантова и провизије...
  • ja

    26.03.2015 12:05
    Čekaj malo
    Najvažniji deo vesti ste preskočili. "Ni srpska ambasada u Sloveniji nije pokazala zainteresovanost". Eto koliko naša "država" brine o nama. Zašto se onda čudite kad nas drugi zaje...ju?
  • Autonomaš

    26.03.2015 12:02
    Razumem carinika
    Kamo sreće da ovako jednog dana bude na prelazu Beška.
    Pa da od Unutrašnjosti postanemo njihova Spoljašnost.
  • 26.03.2015 12:02
    DA LI JE MOGUĆE:
    "ni srpska ambasada u Ljubljani, koju su uspeli da dobiju oko četiri sata ujutru telefonom, nije imala razumevanja" !!!!!!!!!!!! pa za sta ih plaćamo!!!!!!!!!!!
  • Ab

    26.03.2015 11:56
    SSSS - cililizacija u Sloveniji?
    Evo da se javim na prozivku. Dace bog bice slicna vest za godinicu dve: beogradjani vraceni sa (VR) granice kod Zemuna.
  • covek

    26.03.2015 11:48
    Ni nasi carinici nisu mnogo bolji.
  • aca

    26.03.2015 11:46
    Beograd ne vole ni mnogi ovdasnji ljudi.
  • Lala

    26.03.2015 11:45
    ja bi..
    njima trazio ausvasjs jos na savi ...
  • opasni

    26.03.2015 11:36
    turizam
    Pa vi idite u sloveniju, hvatsku, albaniju...
  • mrs

    26.03.2015 11:35
    Reciprocne mere odmah...
  • Zemljoposednik

    26.03.2015 11:30
    iz Srema
    Secam se afere iz Ljubljane od pre 5-6 godina, tad su okacili tablu na gradilistu za obavestenje za gradjevince da nuzdu vrse u za to predvidjenim mestima. OK je to ali su stavili i da su sad gradjevinci juznjaci (iz Bosne i Srbije) sad u drzavi viseg kulturnog nivoa i da se tome moraju prilagoditi. Fazisam malo pa malo iskoci iz tih alpskih naroda, takvi su bili i u SFRJ.
  • ja

    26.03.2015 11:24
    More bre
    Navodio bi im se ljubavi sa užom i širom familijom bez obzira da li su slovenci, hrvati, mađari...... Kakvo iživljavanje.
  • nemanja

    26.03.2015 11:18
    Toliko o ugledu lidera regiona .
  • Vojvodina Republika

    26.03.2015 11:15
    Ni ja ne volim Beograd .
  • Igor

    26.03.2015 11:14
    mhm
    "Neki su čak mobilnim telefonima snimali događaj, ali su im carinici zabranili snimanje i naterali ih da snimke izbrišu." Kako ih je naterao??? Mislim da je onda mrmot zavio cokoladu u foliju...
  • prolaznik

    26.03.2015 11:10
    pogle' fašiste
    Šta ste se svi odma' raskokodakali da su Slovenci krivi. Taj carinik nije Slovenac nego budala. Kao da mi nemamo istih takvih budala. Kad nas okrivljuju zbog jedne budale onda svi kukamo, a sad svi potrčali da urade isto to.

    Malo dostojanstva molim...

  • 26.03.2015 11:07
    A vi Beogradjani svake godine snimajte na zeleznickoj stanici kako vam pijani Slovenci dolaze na docek Nove godine. Svake godine oko Nove godine idu direktna ukljucenja u TV Dnevnik sa stanice dezurnog novinara gde svaki put u transu izgovara "stizu nam Slovenci, stizu nam Slovenci" pa se jos licitira i brojevima. Ima li ih 10.000 ili 9.999.
  • Nikola

    26.03.2015 11:06
    Nemoguce
    Ljudi, da li je ovo istinit clanak? Ja u proseku jednom mesecno idem za Bosnu, i to kroz Hrvatsku. Ama bas nikakvih problema nisam imao. Nikad nista. Inace, carinarnici ne nose pistolje. Samo MUP. Tako da ne znam jel ove ljude maltretirao carinik ili pandur. Nije isto.
  • priča ima rupu

    26.03.2015 11:01
    naoružani carinici?
    Rekao je cariniku: to što imaš značku i pištolj...
    Od kada bilo koji carinik na svetu ima pištolj?
    Postoji pogranična policija i carina. Policija nosi oružje, a carinici ne.
    Iskreno sumnjam u ovu priču, pošto idem desetak puta u sloveniju godišnje i nisam nikada imao ni najmanju neprijatnost.

  • statističar

    26.03.2015 10:53
    Strašni podaci
    "Da komšiji crkne krava" nije samo srpska odlika. Skoro 30% onih koji su glasali se obradovalo tuđoj nevolji. Vojvođani, to je sramota!
  • ns time

    26.03.2015 10:45
    Ne samo prasinu,nego demars drzave Srbije drzavi Sloveniji.Clanstvo u EU im ne daje pravo na maltretman kad vec nemamo vize.Da imamo...
  • Vojvodina Republika

    26.03.2015 10:35
    Ni ja ne šominjam Beograđane, ali ovakve stvari ne smeju da se dešavaju.

    Sutra to može biti neki carinik koji "ne voli" građane iz drugog Glavnog grada - Novog Sada.
  • Sasa

    26.03.2015 10:29
    AV
    Očekujem da se oglasi premijer AV i da Slovencima objasni ko je lider u regionu i ko ima poštovanje cele Evrope. Važno je da mi ovde Slovence dočekujemo otvorenih ruku a oni nas ponižavajgde stignu. Isto je i sa Hrvatima.
  • инАТ

    26.03.2015 10:26
    Да не дижу прашину? Срамотно. Ово јесте за дизање прашине! Да ли су грађани Републике Србије људи другог реда? Ово треба да добије размере међународног скандала! Замислите реципрочну ситуацију!
  • E bas...

    26.03.2015 10:26
    Kakva sramota... Njih smatrao normalnim i razumnim ljudima... Sta bi bilo da smo mi ovako nesto uradili?! Ovaj nas "genije" od predsednika i sadista Vucko bi morali licno da se izvinjavaju.
  • Ulinsky

    26.03.2015 10:19
    A ako krenu u NS... ? ;)
  • Stalinorgel

    26.03.2015 10:16
    Incident
    Da li znate sta je fasizam?Evo,ovaj dogadjaj je jedan oblik fazisma...!
  • Микац

    26.03.2015 10:14
    Наш "вођа" нас убеђује да су сви други осим нас у праву и да стално треба да подвијамо реп пред које
    каквим несветом!А,он и ови око њега су нас гурали у рат против тих истих који нас сада понижавају и зајебавају!
  • Zemljoposednik

    26.03.2015 10:10
    iz Srema
    Slicnu scenu sam i ja doziveo na ulasku u Sloveniju pre par godina, carinik mi je iskljucio automobil iz kolone i poceo maltretiranje. No posto sam tad radio za slovenacku firmu, jedan telefonski poziv i uskoro je dosao sef smene da mi se izvini i skloni carinika unutra. Svugde ima olosa.
  • s

    26.03.2015 10:07
    protest ambasadi
    Molimo i nadao se da će videti neko ko je nadležan, da se uloži zvaničan protes u ambasadi "te" države u Srbiji a o cariniku nek se pobrinu "beogradjani" koji tamo žive.. posteno žaslužio je ..majmun nevaspitani .

    Pod uslovom da je sve što sam pročitao istina i na nije"novinarski doterano"
  • NS

    26.03.2015 10:05
    Toliko o exYu nostalgiji
    Ne mogu da verujem šta čitam! Mi smo bili jedna zemlja, i toga se seća dosta ljudi,nije se to desilo pre 100 godina, i da naši ljudi ovo dožive i još da ne naiđu na razumevanje nigde! Ovo je strašno, pravo razočarenje! Sankcionisati ovog carinika i sve koji su mu držali stranu dok je mućio ove nedužen ljude. Sramota!
  • Miki

    26.03.2015 10:04
    Auuu Slovenci
    niste svesni kakvu vam je ovaj sunarodnik medvedju uslugu ucinio.
    Sad cete na ulasku u Srbiju biti maltretirani, bez razloga, cisto kao reciprocitet, a vi se zalite sunarodniku cariniku na tretman.
    I naravno da ovo treba podici na drzavni nivo i najmanje sto Slovenija moze da uradi je da otpusti ovog sluzbenika i da to javno objavi, uz izvinjenje
  • Nina

    26.03.2015 10:00
    juga
    Poruka svim jugonostalgičarima koji prizivaju ponovno formiranje neke nove SFRJ da takve iluzije izbace već jednom iz glave. Nije mi jasno što su se vratili za BG, zar nema neki drugi granični prelaz 10-20 km levo ili desno, a mogli su probati i preko Mađarske.
  • Pera

    26.03.2015 09:59
    Braca Slovenci
    Jel su Vojvodjani prosli? :)
  • Toma

    26.03.2015 09:53
    haha
    hahahahaha
  • 26.03.2015 09:44
    otkaz
    Nadam se da u Sloveniju poštuju profesionalizam u radu, te da će navedeni carinik dobiti otkaz a Slovenija ljudima refundirati troškove uz izvinjenje, naravno.
  • Manjina 57

    26.03.2015 09:38
    Neverovatno i sramno!
  • ST

    26.03.2015 09:37
    Cariniku...
    ...se ne svidja bg...(ni nama-al ko nas pita).
  • haha

    26.03.2015 09:33
    Tako ti je to kad se beograd ponasa kao dahija.
    "metroplola" al na tudji racun
  • SSSS

    26.03.2015 09:33
    cililizacija u Sloveniji?
    Gde su sada ovdašnji austrougari sa komentarima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna