Info
10.12.2015.
07:08
Gotovo 5.000 tona sirove kafe godišnje se prošvercuje u Srbiji, a šteta koju država ima samo od neplaćenih akciza iznosi i do 400 miliona dinara, što je ekvivalentno isplati više od 150.000 mesečnih dečijih dodataka.
  • Pljuc

    10.12.2015 08:48
    Kome šverc kafe pada na pamet?
    Ček bre, a na čemu je ono bogastvo stekao Bata Keramičar, čija smena sa staržarskog mesta broj jedan u Ministrarstvu odbarane upravo traje?
  • 10.12.2015 08:26
    Smislite još koju šarenu reklamu i nagrade
    S obzirom šta se sve radi sa kafom, kakav je rod u svetu i kakav nam je Pravilnik o kafi, kao najgori od svih država bivše Jugoslavije - stanje je super.
    Ako pravilnik ne štiti krajnjeg kupca, već samo uvoznike - nema govora o legalnosti.
    U pravilniku se navodi doslovce: "Praškasti proizvod" koji mora odgovarati po gramaži, vlagi, ali se nigde ne kaže da to mora biti 100% kafa.
    Čak se ne kaže da uopšte mora biti kafa.
    Zavidim Hrvatima na njihovom Pravilniku o kafi,
    jer je njima stalo do turizma i tu zezanja nema. Potražite i uporedite.
    Naši kupe kafu iz poplava, sa glivicama, i onda je provlače kroz HCL rastvor, i ako je ne operu dobro pre prženja (a znamo koliko plaćaju radnike i koliko su savesni) onda sledi prženje sa solju HCL...
    U svakom slučaju, mene neće primiti ni jedna šarena raspevana reklama, kada ne vidim da ti isti mega proizvođači koji drže monopol na policama ne umeju da prodaju KAFU U ZRNU, gde čovek može na ruku izvaditi i upoznati se sa zrnima, da li su lomljena ili cela i kakva su po obliku i veličini.
    Sve ostalo izvan toga je bezobrazna laž.
    Zato ja kupujem samo kafu u zrnu, odakle god stigla.
  • knez

    10.12.2015 07:53
    Sve što ulazi iz Crne Gore i sa Kosova ne može da uđe bez nekoga iz vlasti. Svaki dan izađe neki članak kako se švercom krade iz budžeta, kao slučajno da bi se pokrile bitne vesti kao što je prodaja Telekoma za bud-zašta. Političari su glavni šverceri, patriJotska pljačka na Kosmetu i dalje traje a prošlo je preko 5 godina od kako je B92 javno ukazao na istu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna