Info
10.09.2010.
04:21 > 13:18
Lekaru Vojne bolnice u Petrovaradinu, Branislavu N. iz Novog Sada (1957), određen je pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i uzimao mito.
  • Olivera Stepanovska

    13.12.2010 10:42
    0?..!

    , Sorabotka .
  • sosa

    11.09.2010 16:54
    a sta je bilo sa onim koji je dao mito
    i njemu treba da sledi ista kazna kao i za primanje mita
    ili je to neki novinarcic pravio projekat pa ako prodje prodje
    a ako ne nikom nista
  • Dr Petrović

    11.09.2010 05:12
    Generator korupcije
    Izmešana privatna i društvena praksa, kao i poltronske izmešane lekarske komore, jesu nakaradna konstrukcija naše vlade, gde zarad ličnih trgovačkih ( čitati lopovskih ) interesa vođa partija i rukovodilaca državne ekonomije, trpe pacijenti, koji nemaju zdravstvenu zaštitu za svoje novce.
    U takvom sistemu, koji nije normalan, jer ovde može jedan lekar pre podne da bude u državnoj a popodne u svojoj ili nečijoj privatnoj ambulanti, to je sukob interesa, prosperiraju duhovi najviše nalik duhovima kreatora sistema.
    Drugim rečima, riba smrdi od glave.
  • Sitničar

    10.09.2010 14:41
    Čudi me da nije ranije uhapšen!
    Taj čovek je ojadio dosta pacijenata, a pare je uzimao za sve i svašta, pa čak i za redovno lečenje - ko ne plati, načekaće se nedeljama i mesecima, a ko plati, sleduje 'dodjite kod mene kad sam dežuran', naravno, uz doplatu! Nije imao nimalo obzira - alavost na kvadrat! Što bi rekao Velja Ilić, ajd da je kraduckao, pa da se toleriše, ali je preterao! I to je tako išlo godinama, znam da su svi u Vojnoj bolnici, i lekari i sestre i ostalo osoblje, znali za to, ali su ćutali! Šta mislite, zašto?
  • Veverica

    10.09.2010 10:52
    Kriminal se krije i iza Hipokratove zakletve
    Pa to nije ništa, većina nas zna za mnogo gore stvari, na primer da načelnica smene u jednoj zdravstvenoj ustanovi ima rođaka koji popravlja medicinske aparate pa ispostavlja enormno visoke račune za popravku, pa valjda jedan deo mora da završi i u rukama doktorke.
    Vrana vrani neće da vadi oči, a to govori i navedeni tekst ko jednom prevari - varaće uvek.
  • Iskustvo

    10.09.2010 09:51
    sukob sa kolegama, sefovima,...?


    Moje posmatracko iskustvo mi govori da se takva hapsenja desavaju samo ako ste u sukobu sa pretpostavljenim ili sa kolegama. Nema ovo veze sa azurnoscu policije (u ovom slucaju vojne).

    Naravno, ovo ne opravdama uzimanje mita, kao sto ne opravdava ni ostale koji nesmetanao ostvaruju "dodatne neoporezovane prihode", radeci u medicini, obrazovanju, upravbi,...
  • samo redom

    10.09.2010 09:42
    hapsi bandu
    Nije mi samo jasno kako su neki veci igraci iz te bolnice izbegli hapsenja,neki bivsi nacelnici i sefovi,neuropsihijatri i internisti?neki od njih imaju po nekoliko nekretnina po gradu.Godinama se uzimaju pare za skidanje iz vojske,jedna od osoba koja je davno hapsena zbog toga sada je pokrajinski inspektor...sta dalje da pricamo.
    tuzna je ovo zemlja...
  • 10.09.2010 06:19
    "Osumnjičeni je i ranije bio osuđivan zbog prevare" i nastavio da radi u Vojnoj bolnici! Pitanje je kome tamo baš takvi ljudi trebaju, inače zašto bi takve štitili, kada sigurno postoje mnogi koji bi rado obavljali svoj posao pošteno, a do posla ne mogu da dođu.
  • Marko

    10.09.2010 06:17
    Samo neka hapse lekare koji se bave korupcijom
    Odlično. Samo neka hapse. Neophodno je, zarad pacijenata, raščistiti evidentni haos u zdravstvu. Pacijentima je dosta svoje muke da bi ih još pljačkali lekari koji svoje plate dobijaju jer se svakome od nas odvaja zdravstveno osiguranje - uzima nam se od plate osiguranje da bi mogli, ako se razbolimo, da se lečimo a ne da nas nemoralni lekari ucenjuju i naše lečenje uslovljavaju mitom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna