Info
14.04.2016.
14:22
Švedski proizvođač nameštaja Ikea položio je danas kamen temeljac za prvu robnu kuću u Srbiji, u Bubanj potoku kod Beograda, koja će biti otvorena u leto iduće godine.
  • serve

    15.04.2016 16:31
    @saramakas
    Decko, prikoci malo.
    Ovo pozivanje na vadjenje kamena mogu da protumace kao napad na lik i delo
    velikog vodje, napad na strabilnost Srbije.
    Ipak napisi da si se salio.
  • Bjelograd

    15.04.2016 09:13
    Nemoj da se slučajno... ali slučajno desi da se nešto ne izgradi u Bjelogradu, već u nekom gradu Provincije!
    Pošto se svi deklarativno zalažu na razvoju drugih delova Provincije...
    Eto, taj kamen temeljac je mogao da bude negde pored nekog autoputa, van Bjelograda.
    Pošto u glavnom gradu Srbistana ima sigurno već dovoljno robnih kuća.
    Baš me zanima koliko će lampa nabavljena iz Mađarske, 1750 dinara, koštati u srpskoj verziji...
    Cenim, bar 3000.
  • Simon

    15.04.2016 06:46
    Mileticeva 4
    Nemojte se zavaravati sve oni rade u Kini i ama nista bas nista nece ni sa nikim da u Srbiji suradjuju sve to su u Ikei davno preracunali. Kupio sam neke lampice LED u Ikei u Engleskoj izasao van otisao u obicnu trgovinu sa hranom kad isti pazi isti proizvod plave LED lampe za noc za decu kostaju 3 funte a u Ikei 5. Dizajn njihove robe je kockasta sper ploca ama nista drugo. Razocarate se kad izadjete mislite wow ono za naivne namestaj ko lego kocke sastavljen.
  • pcelica !aja

    15.04.2016 00:07
    IT
    @Goran
    U inostranstvo izvozim svoje znanje i ideje. Radim u IT sektoru.
  • SARAMAKAS

    14.04.2016 18:19
    kulicmarko@gmail.com
    Sad da neki huligan ode i iskopa taj kamen-temeljac...
  • Goran

    14.04.2016 16:36
    @Pcelica Maja - Komentar je kao da ti bas nista nije jasno. Ako mogu da se izrazim malo grubo, drugim recima i kratko, lupetas!. Fabrike i strucnjaci ne padaju s neba. I sta bi ti to izvozila, kad nismo u stanju da napravimo vise od nekakvog dela/delova za nesto sto je projektovao, dizajnirao i tehnoloski uskladio neko drugi za vlastitu potrebu i druga trzista.
    Bas me zanima me od cega ti zivis, i sta to ti "proizvodis" i "izvozis" u "inostranstvo"?
  • Mamasita

    14.04.2016 16:06
    Bravo, konacno dobra vest za sve one koji su prisiljeni da kupuju ruzan, nekvalitetan i pre svega preskup namestaj iz trenutne ponude na nasem trzistu. Svaka alternativa u tom smislu je dobra vest i barem ce naterati konkurenciju da nesto promeni. A za one koji na sve komentarisu kako su nam potrebne fabrike i radna mesta, jedan "savet"...nije stvar u fabrikama i radnim mestima kao takvima, nama je potreban sistem koji ce stvarati kadrove kompetentne da konkurisu znanjem, talentem i voljom da se identifikuju sa profesijom i van domaceg trzista. Proizvoditi losu i nekonkurentnu robu je besmisleno a misliti na "posao" kao o necemu gde ti ne treba mozak i obrazovanje da bi odradio 8 sati u nekom pogonu i isao kuci da gledas tv, dok ti je plata zagarantovana, je na zalost ideal u nasem drustvu. Jedino konkurencija stvara kvalitet a bez nje cemo samo placati vise za nesto sto je prosecno, nefunkcionalno i uglavnom depresivno.
  • Privrednik-Mali

    14.04.2016 15:51
    Srbistan
    Istina je da IKEA trazi kooperante i da je tu moguce imati kakav-takav posao i korist u saradnji sa njima!
    Ali vi nemate pojma, sta ce oni uraditi nasim malim privrednicima..
    Zamislite vi premijera koji ide u IKEAu da kupi dasku za secenje, a to svaki stolar u svakom selu pravi i prodaje... A ovi lepo gotove proizvode pa od nas dukate i nosi ih gore u Svedsku...
  • Pcelica Maja

    14.04.2016 14:52
    cccc
    Nama ne trebaju prodavnice, vec fabrike koje ce proizvoditi i izvoziti robu u inostranstvo. Prodavnicama ce samo uzimati novac od nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna