Autor: Tanjug

Info
09.06.2016.
09:31 > 09:40
Šef Misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf izjavio je da povećanje plata i penzija u ovoj godini ne dolazi u obzir, zbog kašnjenja racionalizacije javnog sektora.
  • Blajv

    13.06.2016 09:31
    @prof, Dragoljub, Dragan, neko, prolaznik, Rasha

    A da možda, umesto ostavljanja komentara u odbranu MMF-a pod različitim imenima, nađeš neki konkretan oblik terapije?
  • Nišlija

    10.06.2016 17:33
    Da li je kriv MMF ili mi? Tačni su odgovori koje daju i jedni i drugi; Krivi smo i mi sa svojim bahatim ponašanjem i MMF koji tu sitaciju koristi za njihovu korist, tako da po meni tu nevinih nema.
    Što se tiče centra u Nišu na vojnom delu Niškog aerodroma, ne u njegovoj okolini, ( dobronamerno ispravljam komentatore i nadam se da mi neće zameriti) on je plod civilne saradnje, tačnije logistički centar za zajedničko delovanje našeg sektora za vanredne situacije i Ruskog ministarstva za vanredne situacije, koje je civilno ministarstvo, pandan našeg sektora.

    Ceo sistem se bazira na ovome: ukoliko dodje do neke nepogode mi Rusima upućejemo zahtev za pomoć, oni šalju svoje ljudstvo i tehniku a mi po tom sporazumu treba da im obezbedimo prihvat na Niškom aerodromu, sada se u Nišu nalazi nekoliko oficira za vezu sa njihove i naše strane i oprema koju su nam donirali za gašenje požara i sanaciju poplava, vršenje medicinske pomoći. Nikakve vojne tehnike tu nema.

    Sam centar je nastao još 2004 godine kao centar za deminiranje zaostalih kasetnih bombi koje je NATO upotrebio 1999 godine. Da li od njih ima koristi? Ima? U periodu 2009-2011 jug Srbije su zahvatili veliki požari. Lično sam gledao nalete ruskih helihoptera koju su gasili požar na Radanu, a da nije bilo "Iljušina" izgoreo bi ceo "Trem" i pola Stare planine sa Zaplanjem.
    Tih godina su ih zvali u pomoć Grci i Bugari koji su gle čuda članovi NATO pakta.
  • @ Rasha

    09.06.2016 16:34
    Zato što ne znaš koje se ličnosti, koji planovi i koji interesi kriju iz tri slova MMF.
    Neće se živeti bolje u drugim članicama, što imaš prilike da vidiš u poslednjih nekoliko meseci.
    Samo se nad njima relaizuje drugačiji plan.
    Nad nama se realizuje od 1979-te.
    A kada počnu da se doseljavaju ovamo, videćeš o čemu se nije smelo pričati.
  • Rasha

    09.06.2016 15:01
    Nekoliko komentatora patrijota uporno ponavlja da je za sve kriv MMF. Ako je tako zasto se onda u drugim clanicama MMF-a neuporedivo bolje zivi ?
  • Zivan

    09.06.2016 14:49
    Kakvo povecanje plata, ko sve nas pravi blesavim? Setimo se da je bivsi ministar finansija Lazar Krstic napustio funkciju kada premijer nije prihvatio njegov plan o smanjivanju broja zaposlenih u javnom sektoru,a da se preostalim zaposlenima zarada smanji za 20 odsto. Vlada je jedino usvojila preporuku da s penzije snize, i jos je povisila predlozenu stopu umanjenja.
  • Filip

    09.06.2016 14:26
    @neko

    Ne mogu da verujem da niste culi za americku bazu Bondstil i "rusko-srpski humanitarni centar" kod Nisa?
    Ovo kod Nisa i nije klasicna vojna baza ali pogledajte sta su sve preko noci dovukli u Siriju!?!
  • Sover

    09.06.2016 14:08
    nije isto za sve
    Zato Vlada i ne zeli da uradi reformu JP jer da nije tako vec su mogli da se uvedu PLATNI RAZREDI ali za citavu SRBIJU a planirani su samo ODREDJENI.Vlast se nece odreci lake zarade na teret gradjana.DOKAZ>u Zavodu za HITNU POMOC ranije je trebalo 18-19 miliona bruto za plate a sada 21-22 miliona iako se broj zaposlenih nije bitno promenio.Dok jedni zaposleni primaju odlukom Drzave 10% manje nego ranije dobar broj kroz stimulacije,novcane nagrade,dodatke prima vise nego ikada.Da li treba da navodim kojoj partiji pripadaju ili su lojalni OVI sto zaradjuju i ne cudi sto im je bolje nego IKADA,pogledajte samo RAZLIKU.Mozete samo zamisliti sta se onda desava u JP koja imaju mnogo vise zaposlenih i koja jos pri tom i ZARADJUJU.
  • prolaznik

    09.06.2016 13:59
    Filip
    Beznacajna balkanska nedodjija

    Vas patrijotski komentar me nimalo ne moze ubediti da mi nismo najkrivlji za ovo sto nam se desava .
  • @ neko

    09.06.2016 13:48
    Rusija ima bazu u okolini Niša, ne sećam se tačno definicije gde, ali radi se o nekim hitnim intervencijama, povodom mogućih požara ili sličnih nepogoda.
    amerika ima sporazum prema kome može bez zaustavljanja, d aproveze kamion sa:
    - Ljudstvom
    - Raketama
    - Bojnim otrovima
    - Nuklearnim materijalom.
    Da prođe preko bilo kog dela teritorije Srbije, izbaci to ili na Kopaoniku postavi lansirnu rampu.
    Niko nema pravo da ih zaustavlja. Ako to pokuša, izolovani su od BILO KAKVE odgovornosti po članu koji opisuje imunitet. Znači, mogu ubiti i uništiti prepreku.
    Zaista, ali zaista bih voleo da me bilo koji nepismeni bot, ili vojni stručnjak demantuje - ali sa dokazljivim argumentima, a ne samo praznom pričom.
    Na opšte narodnu žalost.
  • Drum

    09.06.2016 13:35
    Ajde da ti Ruf-e (ne zaslušuje persiranje i poštovanje) dam 20.000 din, pa ti preživi u Srbiji mesec dana. Ali da platiš sve račune, nahraniš porodicu i da ti ostane para za troškarenje od sledećeg prvog u mesecu!

    Lako je tebi da tu trućaš, kad imaš platu petocifren broj u evrima.
  • neko

    09.06.2016 13:18
    @Filip
    Beznacajna balkanska nedodjija
    ... jer Rusija i Amerika imaju baze na teritoriji Srbije,...

    Mozete li navesti gde se nalaze baze koje Rusija i Amerika imaju u Srbiji .
  • Mile

    09.06.2016 12:57
    Dok je Devičanskih ostrva, Beograda na vodi (i soli),tzv arapskih investitora, kleptomana i njihovih pomagača u Srbiji a i u belom svetu - nema povećanja plata i penzija. A dokle će to trajati još se ne zna.
  • Zlatka

    09.06.2016 12:55
    MMF ?
    'Ajde da upitamo taj MMF da li bi imao nesto protiv kada bi nasa vlast istrajala u odluci da pravilnije raspodeli ono sto imamo ???Da li bi imali nesto protiv da oni mnooooogo bogati placaju srazmerno porez za svoje "tesko" steceno bogatstvo? Da li ti novopeceni, kad zderu kavijar i piju sampanjac po splavovima, pomisle ikad da je njihovih samo par zalogaja i gutljaja, necija penzija za ceo mesec za placanje komunalija,lekova, hleba , jogurta... i ni za sta vise??!!
  • DonJuan

    09.06.2016 12:52
    Glasali ste, uzivajte. Iskreno vam zelim sve sto ce vam se desavati.
  • Filip

    09.06.2016 12:48
    Beznacajna balkanska nedodjija
    @prof.

    Nismo mi bas tako beznacajni jer nam strane ambasade ne bi formirale Vladu, jer nam MMF i Svetska banka ne bi drzali "ular oko vrata", jer nam izborne rezultate ne bi kreirale strane Sluzbe, jer nam je KiM okupirano, jer Rusija i Amerika imaju baze na teritoriji Srbije,...
    I ne nisam zaposlen u Svetskoj banci ili MMF-u, a sto se tice informacija evo pronadjite na netu vest da je Vlada Srbije bilo kojom akcijom pomogla srpskoj privredi, poljoprivredi ili bilo kom sektoru koji se bavi proizvodnjom! NEMA!
    Stranim investitorima se poklanja srpska zemlja, srpske fabrike, srpske nekretnine,.. i jos se isplacuje 10.000 evra za svako novo radno mesto!?!
    "Stvarno ne znam odakle mi ove informacije"!?!
  • Dragan

    09.06.2016 12:42
    @Filip
    MMF i Svetska banka namerno urusavaju standard i plateznu moc gradjana Srbije

    Po vama je MMF naredio mom direktoru da zaposli brata , zenu i kuma.
  • Čoban

    09.06.2016 12:35
    Ajmo svi zajedno kao ovčice da blejimo beee beee beee
  • Brus Vilis

    09.06.2016 12:18
    Naravno da neće biti povećanja plata, a pogotovo penzija. Bio je to volšeban skok na 401 evro proseka. Sad se vrhuška treba pozabaviti tajkunima i političarima. Njihova zarada mora pratiti rast koji su ostvarili kmetovi.
  • kosmar

    09.06.2016 12:11
    Da li to vredi i za Jorgobanku , Zoranu , Bajatovica , Danicu , Knezevica , Vulina , ...
  • O, brothers!

    09.06.2016 12:00
    Glavni čitavu svoju koncepciju spasa Srbije i enormnih investicija plaćanja strancima po 10 tisućinki za bijedno radno mesto, ( ne daj Bože da bi to isto platio MK grupi ili bilo kome domaćem), dakle, čitavu koncepciju zasniva na uzimanju od penzija i tih smanjenih plaća.
    Dakle, normalan bi čovek posle 4 godine vratio stvari, jer su prošla ni manje ni više nego 4 stabilna budžeta.
    Ali, šta ja znam?
    Niti sam bio biv[i vo]a navija;a Crvene Yveyde, niti sam tako ušao u politiku, niti sam završio fakultet koji nikada nije upotrebljen među ljudima, niti sam prijatelj Blera i ostalih... verovatno ne znam šta pričam?
    P.S. Pojašnjenje uzburkalim strastima:
    Kao preživeli Jugosloven koristim sve izraze sa prostora Jugoslavije, i pozivam zapaljenke da se ne pale i ne reaguju odmah zbog reči koje koristim na drugom narečju. Uveren sam u Vaš patriotizam.
  • HerŽika

    09.06.2016 11:21
    Ma samo napredno, napredno, do kraja!!! Rokaj snimaj
  • Ajde

    09.06.2016 11:20
    pa
    Ajde niste valjda poverivali u predizborna obećanja!
    E Penzioneri i sirotinjo žalosna Vam majka, Vas sam gledao na preizbornom skupu u Obrenovcu na "otvaranju fabrike", mislim gledate ljude od 70 god. na više, kako aplaudiraju zbog "fabrike", totalno ludilo.
    Ovako zborim jer se smatram, ne sirotinjom jer možemo da plaćamo komunalije, kupimo WC papir, jednom nedeljno meso, ribu......i da pušimo cigare kojih se ne bi odrekao čak da mi je i Putin predsednik, a ponekad i čokoladu ili keks sa čokoladom.
  • Dragoljub

    09.06.2016 11:10
    M.
    Da li je neko sumnjao da smo mi kolonija?...

    Bravo , otkrio si zaveru . Citavo covecanstvo se urotilo protiv jadne i prepostene Srbije.
  • prof.

    09.06.2016 10:59
    @Filip
    Naravno da nema!
    MMF i Svetska banka namerno urusavaju standard i plateznu moc gradjana Srbije ...."

    Odakle vam te informacije ? Zaposleni ste u Svetskoj banci ? Koga jos na svetu zanima jedna beznacajna balkanska nedodjija ?
  • banana

    09.06.2016 10:51
    @M.
    Da li je neko sumnjao da smo mi kolonija? Sad vise nema te sumnje.

    Ceo svet je kriv samo je Srbija postena.
  • Milica Simić

    09.06.2016 10:37
    Kuda ide Srbija?
    Slažem se da je Srbija protektorat kojim upravljaju drugi. Mi, zaista, skoro, ništa ne proizvodimo sem čarapa i to za strane firme. Građani su osiromašili, srednja klasa se izgubila. Pitam se kuda ide Srbija. Aleksandar Vučić vodi lošu ekonomsku politiku. Zašto se malo ne ugledamo na Tursku, oni su ulagali u poljoprivredu, turizam i sada imaju bogatu državu i jeftinu hranu. A kod nas se subvencije za poljoprivredu trostruko smanjuju, dok se poslanicima hrana u skupštinskom restoranu subvencioniše iz budžeta, o trošku siromašnih građana. Ima li većeg licemerja?
  • M.

    09.06.2016 10:24
    Da li je neko sumnjao da smo mi kolonija? Sad vise nema te sumnje.
  • apstinent

    09.06.2016 10:23
    Glasajte opet, budale!
    Nece ga nikad ni biti. Smanjenje je trajno, zauvek. Bice novih smanjenja.
  • Sale NS

    09.06.2016 10:14
    Ništa novo
    Ovo i nije vest, spada u kategoriju I DALJE JE PROMENLJIVO VREME ... Vest je da je ČOVEK UJEO PSA tj. BIĆE POVEĆANJA ... !?
  • Anon

    09.06.2016 10:11
    Koji smo mi protektorat! Rusi nam sastavljaju vladu, MMF "sece" plate i penzije, EU odradjue kvote za uvoz, izvoz hrane i Sirijaca...
  • Pele

    09.06.2016 10:04
    Ima ali Vucic ne da!!!
  • Filip

    09.06.2016 09:49
    Naravno da nema!
    MMF i Svetska banka namerno urusavaju standard i plateznu moc gradjana Srbije ne bi li se sto jeftinije upravljalo SRBISTANOM!
    Nije isto kada je prosecna plata 300 ili 1000 evra, jer kada podmicujes politicara u siromasnoj zemlji neces mu staviti u dzep milion evra nego ce "obraz spustiti na zadnjicu" za 4-5 hiljada evra!?!
    Sta mislite zasto je u SRBISTANU zabranjeno ulagati u proizvodnju i ko stoji iza te zabrane?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna